CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) en çok çalışan vekillerinden biri olmasıyla dikkat çekiyor. 7 Haziran 2015 milletvekilliği seçimlerinde CHP'den İstanbul 2. bölge 3. sıradan aday olan Tanrıkulu'nun 24. dönemde Meclis'te verdiği 8 bin 500 yazılı soru önergesinden toplamda 3 bin 764 tanesi cevaplandırıldı.

TBMM 24. döneminde 421 kanun çıkarıldı. Yaklaşık 3 bin 850 saat çalışıldı. 2 bin 134 sözlü soru, 38 bin yazılı soru cevaplandırıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri tam bin 838 kanun teklifi sundu. İktidarı denetlemek açısından 32 bin 399 soru önergesi verdi. 19 gensoru, 10 soruşturma önergesi veren CHP, bin 744 araştırma önergesiyle Türkiye'nin muhtelif sorunlarını gündeme getirerek gündeme alınmasına, konuşulmasına, tartışılmasına ve çözüm üretilmesine katkı sağladı.

Tanrıkulu'nun ilk imza sahibi olduğu kanun teklifleri 170 iken; imzasının bulunduğu kanun teklifleri 267 oldu. Yazılı soru önergesi 8 bin 500 olup bin 344 tanesi süresi içinde cevaplandırıldı. 2 bin 420 tanesi süresi geçtikten sonra cevaplandırılırken; 8 bin 500 yazılı soru önergesinden toplamda 3 bin 764 tanesi cevaplandırıldı.

İlk imzasının bulunduğu Meclis Araştırması Önergeleri 170 olan Tanrıkulu'nun imzasının bulunduğu Meclis Araştırması Önergeleri 1037; imzasının bulunduğu Meclis Soruşturması Önergeleri 4, imzasının bulunduğu gensoru önergeleri de 8.

Cihan Haber Ajansına (Cihan) konuşan Tanrıkulu, 2011-2014 yılları arasında TBMM yasama çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: "Yapılan bu çalışmalarım içinde köylülerin, çiftçilerin, esnaf, işçi, memur ve emeklinin sorunları; işsizlik ve taşeronlaşma, BAĞKUR'a ilişkin sorunlar, işadamları, STK'lar, ezilenler, yoksulluk çekenler, 17-25 Aralık ve Yolsuzluklar, 81 ilin sorunları, sağlık sorunları var. Bu çalışmanın ruhunda Gezi, Kobani ruhu var. Bu çalışmada Zonguldak, Soma ve Ermenek'in acıları var. Bu çalışmada Roboski var, engelli vatandaşlar, kimsesizler, ötekileştirilenler var. Aile ve yaşanan sorunlar var. Türkiye'de cezaevlerinde yaşanan her türlü sorun ve hak ihlali var. Türkiye genelinde yaşanan taciz, tecavüz ve istismar var. Bu çalışmada faili meçhul cinayetler var. Bu çalışmada Cumartesi Anneleri var. Bu çalışmada Kürtler, Ermeniler, Aleviler, Romanlar var. Türkiye'de ezilen, yalnız hisseden, sorunları çözülmeyen, ötekileştirilen, çocuk genç yaşlı, hasta, mağdur tüm yurttaşların sesi var. Kısacası bu çalışmanın ruhunda Türkiye var, kardeşlik var, beraberlik var. Türkiye'de yaşanan ve bu çalışmada dile getirilen sorunlar CHP iktidara geldiğinde CHP kadroları ile çözülebilecektir."