MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, iç güvenlik paketi ile ilgili AKP ve HDP arasında bir pazarlığın devam ettiğini düşündüklerini açıkladı. MHP olarak iç tüzükten kaynaklanan tüm haklarını kullanacaklarını belirten Vural, “Komisyonda yapılması gereken her maddenin görüşmesini temin etmek suretiyle maddelerle ilgili komisyonda tecelli etmesi ve tecelli eden raporun tekrar gündeme alınarak müzakerenin sürdürülmesidir. MHP olarak komisyona çekiler maddelerden çok yargıyı hükümete bağlayan ve hepimizin özgürlüğünü kısıtlayacak istihbari dinlemelerin önünü açan ve açıkçası patronu bir şirket gibi yöneteceği keyfi olağanüstü halle yöneteceği modele karşı tepkilerimizi dile getirdik. Yapılması gereken bu maddelerle ilgili bundan önce geçmiş olan maddelerin komisyona çekilerek kanun metninden çıkarılmasıdır.” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından Vural basın mensuplarının sorularını cevapladı. bir gazetecinin, “İç güvenlik paketi ile ilgili komisyonda bugün görüşmeler yapılacak. MHP’nin tavrı ne olacak?” sorusuna Vural, “İç güvenlik paket ile ilgili milletin özgürlüklerini ve hukuk devletini ortadan kaldıran bir istihbarat devletine dönüştürecek olan jandarmayı PKK istediği gibi kontrol etmek amacıyla valilere bağlayan polisi de bir parti polisi haline dönüştüren uygulamaların tamamının çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Komisyonda da bu çekilen maddelerle ilgili nasıl bir değerlendirme yapacaklar bilemiyoruz ama MHP olarak çekilen maddelerle ilgili görüş ve düşüncelerimizi paylaşmaya demokrasi ve hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz. Bugün gelinen noktada Dolmabahçede kalaşnikof komisyonu Molotof koalisyonu yapanların bu milletin elinde sadece hürriyeti olan insanı korkutmasına ve sindirmesine izin verilmesini doğru bulmuyoruz. İç tüzük çerçevesinde mücadelemize devam edeceğiz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu maddelerle ilgili ne yapacağı belli değil. AKP ile HDP ve PKK anlaşmasının hangi boyutta gerçekleşeceğini bilmiyoruz. HDP ile yapılan görüşmelerden sonra bu maddeler çekilmişti bu maddeleri bugün mü geçirecekler yoksa geçirmeyecekler mi? AKP ve HDP arasında bu konuda bir pazarlığın devam ettiğini düşünüyoruz. Biz iç tüzükten kaynaklanan tüm haklarımızı kullanacağız. Komisyonda yapılması gereken her maddenin görüşmesini temin etmek suretiyle maddelerle ilgili komisyonda tecelli etmesi ve tecelli eden raporun tekrar gündeme alınarak müzakerenin sürdürülmesidir. MHP olarak komisyona çekiler maddelerden çok yargıyı hükümete bağlayan ve hepimizin özgürlüğünü kısıtlayacak istihbari dinlemelerin önünü açan ve açıkçası patronu bir şirket gibi yöneteceği keyfi olağanüstü halle yöneteceği modele karşı tepkilerimizi dile getirdik. Yapılması gereken bu maddelerle ilgili bundan önce geçmiş olan maddelerin komisyona çekilerek kanun metninden çıkarılmasıdır.” cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, “Yeni torba kanunda 3. Köprü güzergahı üzerine AVM otel tesisleri yapılması ile ilgili bir madde yer aldığı medyada yer aldı bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Vural, “Devleti şirket gibi yönetmek isteyenlerin açıkçası Türkiye’yi bir alışveriş merkezi vatandaşları da müşteri olarak görmesi. Parası olanın alışveriş yaptığı olmayanın sadece içeri girip çıktığı bir ülke haline dönüştürmek istiyor. Bu bir rant projesidir. 3. Havalimanı ve diğerleri ile ilgili bir rant projesi olduğu açık. Bundan sonraki dönem içinde Florya’daki yeri de ranta açacaklardı.. açık seçik bu hükümet bir rantiye hükümetidir. Rant oluşturmaktan öteye köpük oluşturmaktan öteye bir ekonomi modeli söz konusu değildir. Amaç ve hedef bir yerlerde kamu rantı meydana getiri buralarda daha önceden bu arsaları alanların daha fazla gelir elde etmesini sağlayan girişimler.bunlar hizmet projeleri değil tamamen rant oluşturmak amacıyla cazibe merkezi oluşturarak vatandaşın parasını kapmak için oluşturulan uydurulmuş projeler olduğu anlaşılmakta.” diye konuştu.

“Medyada 450 kişinin iktidar kanadına yakın adayların sınavsız üniversiteye girdiği iddiaları var?” sorularına Vural, “KPSS’yi bile dolananların,joker kullananların KPSS sınavlarına şifre ile yandaşları sokmak için araç olarak görenlerin üniversiteye giriş sınavlarında VİP torpil listesi oluşturdukları gayet açık ve net ortaya çıkıyor. Bunlarla ilgili hükümetin bir tane yalanlaması söz konusu değil. Her yer yolsuzluk her yer rüşvet her yer yozlaşma nereden tutarsanız tutun bu milletin iradesi ile hükümet edenler sadece kendi yandaşlarını kayırmak için bu iradeyi kullanmışlardır. Tablo bunu ortaya koyuyor. Bütün bu iddialar bundan sonraki sürecinde bir takım katakullilerle vatandaşın aleyhine çalışacağını gösterir. İvedilikle yapılması gereken husus TBMM’de bu konunun araştırılıp böyle bir torpille üniversiteye giriş olup olmadığı ortaya konmalı. Bu iddialar maalesef doğrudur.” Cevabını verdi.