MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, sarayda oturan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a türkülü gönderme yaptı. Aşık Mahsuni Şerif'den 'Nem Kaldı' ile Fatih Kısaparmak'tan 'Haram Saltanatı Yıkılır Elbet' adlı parçayı dinleten Vural, "Gerçekten saraylar ona, hediyeler onlara, vatandaşa iki damla gözyaşı kaldı. Haram ve yalan, bu saltanat yıkılacak. Haram denilince mesajın neyere gittiğini; şeref denince mesajın nereye gittiğini bu parçalar dile getiriyor." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin PKK ile yaşadığı yasak aşkın sonucu olan çözüm süreci, aslında bir aldatma ve kandırma süreci olduğunu, Cumhurbaşkanı ve başbakan yardımcılarının birbirini tekzip eden açıklamalarıyla ortaya çıkmıştır." diyen Vural, bu yasak aşkın, meşruiyeti olmayan bu çözümün millet tarafından reddedildiğini ifade etti.

AK Parti ile HDP arasında yaşanılanın tipik bir sahte güreş olduğuna dikkat çeken Vural, Mardin'de birden bire PKK sığınaklarına operasyon yapıldığını, Dağlıca'da saldırı olduğunu hatırlattı. Kontrollü oyunun amacının Dolmabahçe mutabakatını unutturmak olduğunu belirten Vural, Milli Savunma Bakanı'nın açıklamalarını eleştirerek "Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK arasında bir angajman kuralı mı belirlediniz? Bu ne rezalettir? Biz bir devletiz yahu." ifadelerini kullandı.

"Böyle terörle mücadele olmaz. Bu bir aldatma kandırma." diyen Vural, cumhurbaşkanının önce Dolmabahçe mutabakatını hasretle beklediğini söylediğini sonra ise Dolmabahçe'nin yanlış olduğunu söylediğini aktardı. "Aradan bir ay geçmeden kimi aldatıp kandırıyorsunuz?" diye soran Vural, "Cumhurbaşkanı İmralı'ya diyor ki hasretinden prangalar eskittim diyor." dedi.

"Hangi Erdoğan'a inanacağız?" diye soran Vural, "Nabza göre şerbet verme; artık bu maskeli siyaset, maskeli balo bitti ey AKP. Sizin 13 yıllık maskeli balonuz bitti. Millet sizin her yüzünüzü gördü." şeklinde konuştu. Amacın İmralı'ya özgürlük, PKK-KCK paralel devlet oluşturmak ve Erdoğan'a başkanlık yolunun açılması olduğunu dile getiren Vural, "Seçime kadar kontrollü aşık atışması devam edecektir. Bunlara itibar edilmemesi önemle rica olunur." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın sürecin zehirlendiğine ilişkin açıklamasına tepki gösteren Vural, "Zehirlenen süreç değil. Süreç, milleti zehirliyor. Zehirlenen millet ve devlet oldu. Aklıyla alay edilmek istenen millet, işte size hanyayı da Konya'yı da gösterir işte. Böyle meletir sizi vallahi." dedi.

MHP'nin yükselişinin ihanet şebekelerini farklı noktalarda oyun oynamaya zorladığını vurgulayan Vural, "Bunlar iki zehirli yılan, ruh ikizleri. Zehirli sarmaşık bunlar insanımızı, milletimizi sarıp sarmayalıp yok etmek istiyorlar, zehirlemek istiyorlar." diye konuştu.

"Millete zehir zerk etmek için ihanet mutabakatını seçime kadar bekleme odasına aldılar. Seçimden sonra ihanet sürecine kaldıkları yerden devam edecekler. Bunlar karşılıklı taciz ateşidir." diyen Vural, millete çözüm sürecini pazarlayamayanların şimdi pazarcı esnafına pazarlamaya çalıştığını söyledi.

Muhtarların kafasını başkanlık rüyasıyla ütüleyen Erdoğan'ın şimdi de esnafı esir almış durumda olduğunu dile getiren Vural, pazarcı esnafının çürük olarak görüldüğünü belirterek önce kendi içlerindeki çürükleri ayıklamasını istedi. "Yalan yere yapılan yeminin bereketi olmaz." diyen Vural, bu sebeple Cumhurbaşkanlığının bereketinin kalmadığını ifade etti.

Aşık Mahsuni Şerif'den 'Nem Kaldı' adlı türküyü dinleten Vural, "Gerçekten saraylar ona, hediyeler onlara, vatandaşa iki damla gözyaşı kaldı." ifadelerini kullandı. Daha sonra Fatih Kısaparmak'tan 'Haram Saltanatı' adlı parçayı dinleten Vural, "Haram ve yalan, bu saltanat yıkılacak. Haram denilince mesajın neyere gittiğini; şeref denince mesajın nereye gittiğini bu parçalar dile getiriyor... Bu parçalar için sanatçılarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Erdoğan AVM sahiplerini ne zaman saraya çağıracağını vatandaşlar merak ediyor." diyen Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışma ve Başbakanın açıklamalarının sorulması üzerine "Bu mevzu kapanmaz. Sen ne oluyorsun ki kapanacak. Vatandaşın hakkı, hukuku; senin mi malın? İmar rantları için araştırma önergesini getiriyoruz. Kimlerin parsel parsel nereyi sattığını; hodri meydan çıkaralım ortaya. Başbakan bütün bunların üzerine çul mu serecek? Oldu olacak bir de soğuk su içelim. Parsellerin kime niçin verildiği, soruşturma ivedilikle başlatılmalıdır." şeklinde konuştu.