Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirilen 25. dönem milletvekillerinin yemin töreni kahvehanelerden merakla takip edildi.

Bursa’da kahvehanelerde oturan insanlar, ekranlardan yemin törenini izledi. En yaşlı üye sıfatıyla meclis başkanlığı yapan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın açılış konuşmasını ardından milletvekillerinin yemin törenini dinleyen vatandaşlar, yeni meclisten taleplerini dile getirdi. Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen insanlar, işlerin düzelmesini beklediklerini ifade etti.

“Hayırlı olsun” diyen İsmail Dağ, “Biz iş yapan insanlar olarak tedirginiz. İnşallah hayırlısı olur. Benim gönlüm AKP ile HDP’nin koalisyon kurması. İnşallah hepimiz için hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.

“HUKUK ÜZERİNDEKİ HAKSIZLIKLAR GİDERİLSİN”

Orhan İşbilir ise yeni meclisten herkese eşit muamele beklediklerini belirterek, “Benim beklentim, kimseyi ayırmadan, herkese eşit muamele, hukuk üzerinde olan haksızlıkların giderilmesidir. Öteki beriki olmasın. Bu vatan bizim vatanımız. Bu vatanın her karışı bizim toprağımız. Vatanımıza sahip çıkalım.” diye konuştu.

Erol Yavuz da, “Vatana millete hayırlı olsun. İnşallah iyi olur. Biz ihracatçıyız. Havalar pek iyi gitmedi. Mahsullerimiz var. Armut yapıyoruz, incir yapıyoruz, inşallah iyi olur.” dedi.