Genel seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre MHP'den Uşak milletvekili olan Durmuş Yılmaz, seçim arifesinde bazı ailelere 100’er lira dağıtıldığı yönünde ihbarlar aldıklarını söyledi. Yılmaz, “Halkımız, kısa vadecilikten çıkıp uzun vadeciliği düşünsün. Eğer doğru ise seçimden bir gün önce bazı mahallelerde, bazı ailelere 100’er TL dağıtıldığı ihbarlarını aldık. Seçmenin davranışı buna göre şekilleniyorsa bunlardan vazgeçilmesi gerekiyor.” dedi.

Dört yılda bir seferalınan 100 lirala halkın tenezzül etmemesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Eğer MHP iktidar olsaydı 949 TL asgari ücret, bin 400 TL olacaktı, yani asgari ücretli bir vatandaş, dört yılda toplam 21 bin 600 TL kazanacaktı. Vatandaşlarımı rasyonel düşünmeye, kısa vadeli düşünmemeye davet ediyorum. Hesap kitap adamı olmalarını tavsiye ediyorum. Böyle yaparlarsa, kendi menfaatlerini daha iyi koruyabilirler.” dedi. Vatandaşların kısa vadeli düşünmemesi gerektiğini belirterek, “Kafesteki kuş, dışarıdaki kuştan önemlidir diye düşünmüş olabilirler. Uzun vadeli düşünmelerini tavsiye ediyorum. Şunu bilsinler ki kısa vadecilik, her zaman kendi aleyhlerine çalışır. Uzun vadeli düşünsünler, çamur yolları asfalt olacak, gecekonduları yaşanabilir konuta dönüşecektir, çünkü uzun vadeli düşünmenin içinde ekonomik büyüme var, artan refah var, gelir artışı var.” dedi Oyun vicdan işi olduğunu söyleyen Yılmaz, “Oy vicdandır, kişiliktir, lütfen kişiliğinizi zedelemeyin. Vicdanlarınızı kısa vadeli çıkarlarınız için birilerinin hizmetine sunmayın. Uzun vadeli düşünmek, ülkemizin ve hepimizin çıkarınadır.” dedi.

Durmuş Yılmaz, YSK’nın resmi olmayan sonuçları geç açıklamasıyla ilgili soruya ise, “Bu konuda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. Söylendiği gibi bu ülke ileri demokrasiyse, ileri demokrasi olacaksa artık bu tür basit işlerden, bu tür lüzumsuz işlerden bu ülkenin kurtulması ve uzak olması gerekiyor. Bunlar gündemimizden çıkmalı.” diye cevap verdi.

Uşak'ta sandık kurulan 23 Nisan Ortaokulu'nda Suriyelilerin oy kullanmasına da değinen Yılmaz, “Demokrasiye gölge düşüren olaydır bu. Suriyelilerin seçmen listesinde isminin ne işi var? Bu listeyi hazırlayanlar, Türkiye’yi ileri demokrasi hedeflerinden uzaklaştırıyor demektir. Eğer bu yapılıyorsa bu ülkede ileri demokrasi hedefi hayaldir, bir aldatmacadır. Söylenen lafların içinin doldurulması gerekiyor. Vesayetin birisi kalkıyor, biri geliyor, başka vesayet oluşturuyor. Türkiye’nin bundan uzaklaşması gerekiyor.” dedi.