Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yüksekdağ, Ağrı’da yapılan saldırıyı hatırlatarak "Şu an Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık hevesi bu Ağrı’da çatışmaya sürülen askerlerin, genç askerlerin canından daha değerli." dedi.

Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, HDP genel merkez binasında gazetecilerin sorularını cevapladı. ‘Çözüm süreci yeniden bilinmezliğe ilerledi. Bahar aylarında gerçekten bir bahar yaşanacak mı, yoksa daha da kış gelecek mi?’ sorusu üzerine Yüksekdağ, siyasi iktidarın çözümü ve barışı seçimlere kurban ettiğini belirterek, "Bu siyasi çizgisini ısrar ederse çözümünü Türkiye barışını seçim kazancına ve Erdoğan’ın başkanlık hevesine kurban ediyor. Bunun çok net biçimde unutulmaması gerekir. Biz Türkiye barışının ve çözüm sürecinin asla ve asla neyin seçimleri olursa olsun hiçbir siyasi hesaba kurban edilmemesi bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz." açıklamasını yaptı.

Bu zamana kadarda çözüm sürecinden nemalanmadıklarının altını çizen Yüksekdağ, "Bunu bir siyasi prime dönüştürmedik. Bunun bedelini ödedik. Ağrı’da olduğu gibi acı sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Ama siyasi iktidar 2015 genel seçimleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık hevesleri Türkiye’nin genç evlatlarından daha değerli, onların canlarından daha değerli. Şu an Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık hevesi bu Ağrı’da çatışmaya sürülen askerlerin, genç askerlerin canından daha değerli. Bu arkada bırakılıp köylüler tarafından kurtarılan genç askerlerden daha değerli Erdoğan’ın başkanlık hevesleri." diye konuştu.