Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Hükümetin Cizre'deki katliamları, çözümsüzlük çizgisini paralelle, onunla, bununla kendisi dışında her şeyle anlatmaya çalıştığını söyledi.

Yüksekdağ, partisinin Manisa 1. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Şelale Plaza'da yapılan kongrede konuşan Figen Yüksekdağ, seçim barajı ve Cizre’de yaşanan olaylara değindi. Yüksekdağ, "Artık bütün bölgede statükonun, karanlığın güçleri değil, katliamların, sömürünün, yağmanın, petrol ve dolar üzerine kurulu siyasetin sahipleri değil halklarımız konuşuyor. Halklarımızın sözü yıllar boyunca duyulmadığından daha fazla duyuluyor. Bugün Rojawa halkının sesini duymayan kalmadı. Kobani’de boğulmaya çalışılan direnişimizin gücünü, sesini, sözünü duymayan, bilmeyen ve karşısında hizaya geçmeyen kalmadı. En başta da Türkiye’deki iktidar o direnişimizin karşısında hizaya geçti." dedi.

'BARAJ BİZE SORUN OLMAYACAK'

Seçim barajıyla ilgili konuşan Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanlığı döneminde partimizin ve onun desteklediği adayın bütün Türkiye toplumu tarafından sahiplendiğini, oylarını desteğini arttırdığını ve gittikçe büyüyen bir güç oluşturduğunu gördüler. İşte onlar bu fırtınanın ilk etkileri o günlerde hissedilmeye başlandı. İlk bu etkiyi hissettiklerinde hemen o bildik telaşa kapıldılar. Paçaları tutuştu. Baraj bize sorun olmayacak, onlara sorun olacak. Biz bu barajı yıkıp geçtiğimizde, bu barajın enkazı altında kalmak onlara sorun olacak. Darbenin ve darbeci siyasetin kendilerine sunduğu her olanağı gani gani kullandılar. Bugünde barajı kaldırmayız tutumunda ısrar ediyorlar. Allah aşkına biz sizin kapınıza gelip ‘barajı kaldırın’ demedik ki. Biz bu barajı başınıza yıkacağız." diye konuştu.

CİZRE OLAYLARI

Cizre’de yaşanan olaylara da değinen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "Süreci kesintiye uğratmak, bu kucaklaşmanın, yürüyüşün zafere ve amaca ulaşmamasını sağlamak için yine karanlık tezgahlar ve saldırılarla karşımıza çıkıyorlar. Bunun en yakın örneği Cizre’de yaşanan saldırılardır. Cizre’de küçücük canlarımız ama yüreği bu devlet zihniyetinden, bu hükümetin zihniyetinden büyük kardeşlerimiz katlediliyor her gün. Çocuklarımızın yüreği onların yüreğinden büyük. Çözümü getiremeyen siyasi iktidarın yüreğinden daha büyük. Hükümet hala bu katliamları, çözümsüzlük çizgisini paralelle, onunla, bununla kendisi dışında her şeyle anlatmaya çalışıyor. Kimse kusura bakmasın. Cizre’de partimiz başta olmak üzere halklarımızın barış ve özgürlük hareketini bir provakasyon zeminine düşürülmesinin hesaplarını ve planlarını yapıyorlar. Kimse bize Cizre’de yaşanan olayların bir avuç paralelci, kontra ekibinin hikayesi olduğunu anlatmasın. Bu hikayeye kimse inanmaz. Bu hikayeye çocuğumuz dahi inanmıyor. Çocuğumuzu katlediyorsunuz. Müzakere sürecinde bu halkı aza razı edemeyeceksiniz. Bu halkın ve önderliğinin müzakere sürecindeki gücünü, gardını düşüremeyeceksiniz."

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede Hatice Aslan, 147 delegenin oyunu alarak HDP Manisa İl Başkanlığı görevine seçildi.