Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Denizli'de vatandaşlara aylık 250 TL kira ile TOKİ'den çok daha ucuza 25 bin konut yapma vaadi sözde kaldı. Zeybekci, genel seçimden önce Denizli'de düzenlediği basın toplantısında, şehirde kira problemlerini çözmek için belediye imkanlarıyla TOKİ'den ucuz, aylık 250 TL ödemeyle 25 bin konut yapacaklarını vaat etmişti. "Yüzyılın projesi" olarak sunulan konut vaadine inanan 127 bin kişi belediyeye başvurdu. Hak sahiplerinin 15 Temmuz tarihinde ilan edileceği belirtilmesine rağmen bunlar açıklanmadı. Erken seçimin gündeme gelmesi üzerine AK Parti, tekrar 25 bin konut projesi gündeme getirmeye başladı ancak bu sefer belediyenin TOKİ'den ucuz yapacağı söylenen konutlarda fikir değiştirildi. Konutları belediyenin yapacağını söyleyen Zeybekci, bu sefer TOKİ'nin yapacağını söylemeye başladı.

İlde muhalefet partisi milletvekilleri ise seçim öncesi oy almak için vaat edilen 25 bin konutun peşini bırakmıyor. Aynı zamanda inşaat mühendisi olan CHP Milletvekili Melike Basmacı, TBMM'den Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği yazıyla bilgi talebinde bulundu. Basmacı'ya verilen cevapta, seçim öncesi belediyenin yapacağı vaat edilmesine rağmen yapıların TOKİ tarafından yapılacağı, projenin arazi tespit ve devir işlemleri devam ettiği şeklinde genel bir açıklamada bulunuldu. Basmacı, "Hani bunu belediye, TOKİ'den daha ucuza yapacaktı? Bunların yalan olduğu ortaya çıktı. Belediye baktı ki bunu yapamayacak. Ben inşaat mühendisiyim. Binaların yeri, imar durumu, hiçbir şeyi hazır değil. 'Belediye yapacak' diye halkı kandırdılar. Belediye, TOKİ'den daha ucuza yapabiliyorsa neden şimdiye kadar yapmadı? 13 yıldır 25 bin konut yapamayan hükümet, dört yılda nasıl yapacak? Bu bir balondur. Dar gelirlinin üzerinden siyaset yaparak, umut tacirliğine soyundular. Balonları zeplin oldu, uçuyor." diye tepki gösterdi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan da 25 bin konut projesinin oy almak için gece düşünülüp sabah açıklanan bir proje olduğunu savundu. Arslan, "Hayali bir projedir. Yeri, projesi olmayan, fiyatı belli olmayan, kimin yapacağı belli olmayan, vatandaşların oylarını almak için gerçekdışı projedir. Bu projeyi bakan açıkladı. Bu bakanlık projesiyse ilgili bakanlığın yapması lazımdı. Belediye projesiyse bu konuyla ilgili belediye meclisinin karar alması gerekirdi. Şimdi vatandaşların bu kararını karşılamayınca bugün topu taca atarak, 'TOKİ'ye devredeceğiz.' diyorlar. Bu, geceden düşünülüp sabah açıklanan bir projedir." diye konuştu.