Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikler, şehit aileleri ve yakınları tarafından ziyaret edildi.

Adana’da Asri Mezarlıkta bulunan şehitliği ziyaret eden şehit yakınları ve aileleri şehitlerin mezarları başında Kur’an-ı Kerim okudu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2016 yılında şehit olan jandarma uzman çavuş Sercan Yılmaz’ın annesi Sahra, her bayram arifesinde acısının tekrardan tazelendiğini söyledi.

pugo_5137

"Burası bizim ikinci evimiz"

Yılmaz, "Burası bizim ikinci evimiz. Her zaman geliyoruz. Özlüyoruz. Onlar bizi bekliyor, biz onları bekliyoruz. Kavuşuruz inşallah bir gün." dedi.

"Ateş düştüğü yeri yakmıyor"

Gaziantep’in Oğuzeli ile Kilis’in Elbeyli ilçesi arasındaki Akçakoyunlu Bölgesi’nde, mayın imha çalışması yaparken meydana gelen patlamada şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Burak Uçar’ın annesi Zeynep ise çadır kurup hiç gitmek istemediğini belirterek, "Ateşten gömlektir. Tek bayramlarda değil çoğu zamanımız burada geçiyor. Eğer imkan olsa buraya bir çadır kurarım ve hiç gitmezdim eve. Hep burada kalırdım. Hadi gel de ciğerpareni bırak git. Birileri zamanın ilaç olduğunu söylüyor ama hep aynıdır. Ateş düştüğü yeri yakmıyor. Ateş dışarıdan düşerse elbiseni ama annenin yüreğine düştüğünde tandır gibi içten içe yanıyor." ifadelerini kullandı. Kayseri
Kayseri'deki şehit aileleri ve vatandaşlar da sabah saatlerinden itibaren Kartal Şehitliği'ne geldi. Şehit aileleri, burada Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

gp_7252

"Hepsinin özel bir yeri var"

Kartal Şehitliği’ni ailesi ile ziyaret eden Ersin Kavun, "Ailem ile şehitlerimize ziyarete geldik. Burada kan bağı olarak hiçbir akrabalığımız olmamasına rağmen, şehitler bizim şehitlerimiz. Hepimizin kan bağı var. Hepsinin bizim için özel bir yeri var. Bugün de arife olması sebebiyle, eşim ve çocuklarıma bu ruhu işleyebilmek adına şehitliğin ne demek olduğunu, böyle özel bir günün ne demek olduğunu anlayabilmek için burada dualarımızı yaptık. Aziz şehitlerimize bir damla da olsa su vermek nasip oldu. Rabbim inşallah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Cennetinde bizi kavuştursun" dedi.

"Ölmediler hepsi bizi görüyor"

İlhan Küçük ise, "Gurbette olduğumuz için biraz daha duygusal davranıyoruz. Kendi memleketimize gidemedik zaten onun için buradaki şehitlerimiz hepimizin şehidi. Allah rahmet eylesin. Ölmediler zaten hepsi bizi görüyor. Allah annelerine, babalarına ve ailelerine sabır versin. Her şey vatan için" diye konuştu.

pgu_6749

Mersin
Mersin'de Şehir Mezarlığı içerisindeki şehitlikte gerçekleştirilen ziyaret programına Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, belediye başkanları ve şehit aileleri katıldı.

Şehit yakınları, evlatlarının mezarları başına çiçek bıraktı. Gözyaşlarına hakim olmayan şehit yakınlarını, kadın polisler sarılarak teselli etmeye çalıştı.

gpu_7566

Şehitlikteki mezarların başında gözyaşı döken şehit ailelerini, mezarlara karanfil bırakan protokol üyeleri yalnız bırakmadı.

Şehit aileleri ile ilgilenen Vali Su ve eşi, bir süre anne ve babalarla sohbet edip yeniden başsağlığı diledi. Hüznün hakim olduğu program, duaların okunması ile son buldu.