Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin son gününde kara yollarında artan trafik yoğunluğuna dikkat çekti. Tatil süresince polis ve jandarmanın yoğun denetimler gerçekleştirdiğini belirten Bakan Yerlikaya, dün itibarıyla yaşanan trafik kazaları ve yapılan denetimlerle ilgili rakamları kamuoyuyla paylaştı.

Elbistan'da Dar Gelirli Çiftlere Düğün Salonu Ücretsiz! Elbistan'da Dar Gelirli Çiftlere Düğün Salonu Ücretsiz!

Yapılan açıklamalara göre, bayram tatilinin geride kalan 8 gününde ülke genelinde toplam 4 bin 998 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 66 kişi yaşamını yitirirken, 8 bin 352 kişi de yaralandı. Tatilin son gününde ise kara yollarında trafik yoğunluğunun arttığına dikkat çekildi.

Bakan Yerlikaya, polis ve jandarmanın bayram tatili boyunca aralıksız şekilde denetimlerini sürdürdüğünü ifade etti. Tatil süresince yapılan denetimlerde toplam 382 bin 467 araç kontrol edilirken, 25 bin 215 araç hız ve radar işlemine tabi tutuldu. Ayrıca, 34 bin 407 araç üzerinde de diğer işlemler gerçekleştirildi.

Yaşanan trafik kazalarının ardından Bakan Yerlikaya, sürücüler ve yolculara önemli uyarılarda bulundu. Aşırı hız yapmamaları, araçlarda ve otobüslerde emniyet kemeri kullanmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda vatandaşları uyardı. Bakan Yerlikaya, "Hayatla yarışılmaz" mesajıyla trafik güvenliğinin önemine vurgu yaparak, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.