Özge Ulusoy: "Mankenlikten sonra kariyerime televizyon dizilerinde devam edeceğim"
 
"Anne olursam sadece özel defilelere çıkarım"
Mankenliğin hayatın sadece belirli bir döneminde yapıldığını belirten ünlü manken Özge Ulusoy, özellikle de anne olduktan sonra bu işin zorlaştığını belirterek, “Anne olursam sadece özel defilelere çıkarım” dedi.

Bir mankenin hayatında gelebileceği en iyi noktada bulunduğunu ifade eden Özge Ulusoy,  “Şu an olduğum yerden  çok memnunum. Bu mesleğe ilk başladığımda olmak istediğim yerdeyim aslında.  Türkiye'nin en önemli tasarımcılarıyla işbirliğindeyim,  ayrıca televizyonlar da projeler yapıyorum. Ama tabi ki hiç bir zaman bitti demiyorum, kendi koleksiyonlarımı da yapıyorum. Yine ekranda yer almaya devam ediyorum” dedi.
 
“Aile kurmak çocuk sahibi olmak çok güzel”
Kişinin kendine çok iyi baktığında mankenlik yapabileceğini ancak, mesleğin kısa ömürlü olduğunu vurgulayan Özge Ulusoy, “Aile kurmak çocuk sahibi olmak çok güzel şey. Ondan sonra nasıl ilerletirim kariyerimi bilmiyorum. Belki podyumlarda daha az olurum televizyonlarda daha çok olurum ya da başka mesleklere geçebilirim.  Ama anne olduktan sonra bu işin azalması normal bence. Ben de anne olunca sadece özel defilelere çıkarım” diye konuştu.

 Yolun başındakilere öneriler
Ulusoy, manken olma hayali kuran genç kızlara da tavsiyelerde bulunarak, mutlaka aileleri ile birlikte hareket etmelerini önerdi ve: “Anne ve babanın destek olması gerekiyor en azından. Ne yaptıklarını ailenin bilmesi gerekiyor. Ailenin de çocukları nereye gidiyor?  Ne yapıyor?  haberdar olmaları lazım. Bu arada tabi ki eğitimlerine devam etmeleri gerekiyor. Ben manken oldum okumaya gerek yok falan dememeleri lazım.  Bir de çok disiplinli olmalarını tavsiye ediyorum. Mankenlik göründüğü kadar kolay değil kendinize iyi bakmanız kendinize mesai harcamanız gerekiyor” dedi.
 
Eylül ayında sürpriz var
Özge Ulusoy, yeni projelerinden de söz ederken, “Eylül ayında göreceğiz” demekle yetindi.  Ulusoy, formda kalmanın da formülünü vererek, “Bizim mesleğimiz gereği tabi formda olmamız lazım. Ancak, ben zayıf kalmak için değil sağlıklı olmak için yediğime, içtiğime, uykuma dikkat ediyorum. Sağlıklı besleniyorum, spor yapıyorum ve uyuyorum” dedi.
 
Modacı Hakan Akkaya: “Yarışmacıların kendilerini eleştirdikleri programlarda artık olmayacağım”
 
“İngiltere’de şirket kurdum, Türkiye’de sürekli kalmayacağım”
Türkiye’de moda denilince akla gelen ilk isimler arasında yer alan Moda Tasarımcısı Hakan Akkaya ise gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Televizyonda yarışmacıların kendi kendini eleştirdiği bir programda artık Hakan Akkaya olmayacak. Eylül’de yepyeni bir projem var. Artık sürekli Türkiye’de olmayacağım” dedi. Akkaya, İngiltere’de şirket kurduğunu belirterek, “15 gün İngiltere’de 15 gün Türkiye’de olacağım. Haftanın 5 günü Türkiye'de program yapamam ama hafta sonları bir şeyler yapabilirim” diye konuştu.

“Bu yıl hani renk moda?” sorusuna sinir oluyorum

Bir modacı olarak modayı tanımlamadığını belirten Akkaya, “Kimsenin modayla işi olmasın, her kadın kendi stilini oluştursun. Modayı şu kadar takip etsin;  renklere tarzlara baksın onu kendi süzgecinden geçirip kendi modasını kendisi yaratsın. Bihter bir ara kahvaltıya yakası hediye paketi elbiselerle indiği için bütün Türkiye onları giydi. Oysa kişi kendini tanıyarak kendine objektif olarak giyinirse daha mutlu olur” dedi.

 Kendi stilini ve tarzını oluşturamayanların moda adına kendine yakışmayanları da giydiğini vurgulayan Hakan Akkaya, şöyle devam etti: “Moda diye giyinenlere şaşıyorum. Mesela bana en çok sordukları yılın moda renkleri. Bu yıl hangi renk moda? sorusuna sinir oluyorum. Bu soruyu duydum mu bayılmak istiyorum. Oysa artık rengin modası yok. Her yıl her renk giyilebilir, yeter ki kişi kendisine yakıştırmasını bilsin. Bu soruları bana ısrarla soranlara artık web sitemi takip etmelerini öneriyorum” dedi.