112 Acil Servis'te görev yapan 487 sağlık personeline 8 kulvarda teorik ve uygulamalı olarak ambulansla ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından, 112 Acil Servis sağlık hizmetleri kalitesinin artırılması kapsamında Hanefi Mahçiçek Stadyumu'nda hazırlanan parkurlarda eğitim programı düzenlendi.

Kadın ve erkek sağlık personelinin görev aldığı eğitimde, ilginç görüntüler oluştu.

Eğitimler sonunda teorik ve pratik uygulamalarda başarılı olan sağlık çalışanlarına, Sağlık Bakanlığı onaylı "Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi" sertifikası verilecek.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) Şube Başkanı ve ileri sürüş teknikleri eğitmeni Hakan Eskioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ambulans kullanması gereken sağlık personeline 8 kulvarda verilen eğitimlerle, hızlı ve güvenli bir şekilde ambulans kullanma eğitimi verildiğini söyledi.

İhbarlara giden görevlilere ambulansla hızlı ve güvenli seyir için eğitim verdiklerini belirten Eskioğlu, şunları kaydetti:

"Eğitimimiz 4 gün sürecek, ilk gün teorik eğitim veriyoruz. Trafik kuralları ve hız kuralları hakkında bilgi veriyoruz. Daha sonra ise pratik eğitime başlıyoruz. 8 kulvardan oluşan bir pistimiz var. Katılımcılardan bu 8 kulvarı hem güvenli hem de hızlı geçerek tamamlamalarını istiyoruz. Bizler vakalara giderken, süre çok kısa ama hasta yakınları için bu süre çok uzun geliyor. Biz de en kısa sürede hastaya ulaşarak ilk tedaviyi yapmak için çaba harcıyoruz. Çünkü, vakalara gittiğimiz hastaları anne ve babamız gibi görüyoruz."

Eskioğlu, sağlık personeline yönelik şiddet olaylarının kınanarak geçiştirilmemesi gerektiğini, saldırıyı gerçekleştiren kişilere caydırıcı cezalar verilmesini istediklerini de sözlerine ekledi.

Eğitime katılan paramedik Pelin Söylemez de 9 ay önce göreve başladığını ve araç sürebilmek için ileri sürüş teknikleri eğitimi aldıklarını kaydetti.

Kendilerini geliştirmek için ileri sürüş tekniklerini öğrendiklerini dile getiren Söylemez, "112 Acil Servis ekiplerinde çalışmayı çok seviyorum. Tam donanımlı bir personel olmak için aralıksız eğitimler alıyoruz. İnsanlara  yardım ettiğim için çok mutluyum" dedi.