Yaklaşık 9 aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonucu çocukluğunu yaşıtları gibi yaşayamayan, sürekli hastanelerde yatarak tedavi gören Miraç, adeta bir parçası haline gelen solunum cihazından kurtulup, sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde kamyon şoförü Yılmaz ve ev hanımı Fatma Hamitgil çifti, üç çocuğunun ortancası olan kızları Miraç'ın sağlığına kavuşması için her gece dua ediyor.
Tek umutları çocuklarına yapılacak çift taraflı akciğer nakli olan aile, maddi imkansızlıklar nedeniyle yurt dışında yapılması gereken tedaviyi gerçekleştiremiyor.

Anne Fatma Hamitgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının 9 aylıkta geçirdiği rahatsızlık sonrası sürekli Hatay ve Ankara'da çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü, ancak şifa bulamadıklarını kaydetti.

Henüz bebekken geçirdiği enfeksiyon nedeniyle kızı Miraç'ın kronik akciğer hastası olduğunu ifade eden Hamitgil, kızının şuan 8 yaşında olmasına rağmen 11 kilo olduğunu söyledi.
Her gün kızının gözleri önünde adeta eridiğini ve solunum cihazına bağlı yaşadığını vurgulayan Hamitgil, hayırseverlerin desteğiyle küçük kızlarının nefes almasını sağlayan solunum cihazı için jeneratör aldıklarını anlattı

Doktorların Miraç'ın akciğerlerinin iflas ettiğini ve acilen nakil yapılması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Hamitgil, şöyle konuştu:

"Nakil yapılmadığı takdirde doktorlar, Miraç'ın bir yıl içinde hayatını kaybedeceğini söyledi. Çocuk yaşta karaciğer nakli konusunda da yurt dışında imkanların daha iyi olduğunu belirttiler. Ancak akciğer naklinin artık Türkiye'de yapılabildiğini gerekçe gösteren Sosyal Güvenlik Kurumu, Miraç'ın yurt dışında tedavi masraflarını karşılamıyor. Yurt dışında nakil için 140 bin avroya ihtiyaç var. Miraç'ın yurt dışında tedavi edilmesi için gerekli masrafın SGK tarafından karşılanmasını istiyorum. Kızım gözlerimin önünde eriyor, destek bekliyorum."
Kızının tedavisi için bugüne kadar ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını vurgulayan anne Hamitgil, "Normal şartlarda 20 kilo olması gereken kızım Miraç, 11 kilo olduğu için doktorlar Türkiye'de akciğer nakli yapılmasını riskli görüyor" dedi.

Hamitgil, kızının nakil masraflarını karşılayacak durumlarının olmadığını ve çaresiz kaldıklarını da sözlerine ekledi.