Çorum Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER) tarafından düzenlenen 'Tıp Bayramı Etkinliği'de sağlık çalışanları bir araya geldi.

Anvatar Termel Otel'de düzenlenen programa katılan yazar Kenan Taştan, kişilik tiplerine göre stresle mücadele yöntemleri konulu seminer verdi. Burada bir konuşma yapan Anadolu Tıbbiyeliler Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Karaman, Tıp Bayramı programlarını geleneksel hale getirdiklerini ifade etti.

''İnsan, toplum ve çevre sağlığına katkı sağlamayı amaç edinmiş derneğimiz, bu amacı doğrultusunda birçok güzel projeler gerçekleştirmiştir.'' diyen Karaman, 'Anadolu'dan Dünyaya Şifa Eli' sloganı ile hareket ettiklerini ne Anadolu'yu nede dünyayı ihmal etmemeye çalıştıklarını kaydetti. Karaman, ''Gönüllülerimizin maddi manevi katkıları, devletimizin birçok kurum ve kuruluşlarının da desteği ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projelerimizden birkaçını hatırlatacak olursak, TİKA işbirliği ile 3 kez Afrika'da Gine Cumhuriyeti'ne, 1 kez Afrika da Mali Cumhuriyeti'ne uygulamalı sağlık eğitimini, gönüllü doktorları ve sağlık çalışanları ile birlikte gerçekleştirerek, Türk halkının yardımseverliğini ve dostluk elini Afrika ülkelerine uzatılması,İç İşleri Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen, sevgi evlerinde kalan çocuklarımıza yönelik hayat koçluğu projesi, ulusal ajans ile 'Avrupa Birliği ülkelerindeki aile hekimliği uygulamaları' konulu Avrupa Birliği projemiz ile 32 kişilik hekim ve yardımcı sağlık personelimize Belçika ve Hollanda'da 2 hafta süre ile uygulamalı eğitim sağlanması gibi birçok projeye imza attık. Bunun yanında gezilerimiz ve sünnet çalışmalarımız gibi farklı çalışmalarımız da olmuştur.'' dedi.