Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, 19 maddelik gündemle temmuz ayı ilk toplantısını yaptı. Kısa süren toplantıda AK Partili üye Rıza Posacı, gündem dışı önergesiyle büyükbaş hayvanlarda görülen bulaşıcı çiçek hastalığına karşı tedbir alınmasını istedi.

Efeler Ziraat Odası başkanlığı da yapan Posacı, Suriye’den kaçak giren hayvanlardan bulaştığı tahmin edilen hastalık yüzünden Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi ve Köşk ilçesinin bazı mahallelerinde karantina uygulandığını söyledi. Bulaşıcı çiçek hastalığından ölen hayvanlar olduğunu vurgulayarak, “Bu hastalık uçan böceklerle, özellikle sivrisinekle bulaşıyor. Daha önceden bu hastalıkla mücadele için Özel İdare ilaç dağıtıyordu. Şimdi bu görev, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne düşüyor. Bunun için önerge verdim. Çiçek hastalığıyla mücadelede en önemli husus, işletmelere ve hayvan sahiplerine ilaç dağıtımının yapılması ve hayvan sahiplerinin bunları kullanması. Şu anda bölgemizde çiçek hastalığından ölen hayvanlarımız var. Bu hayvanlar devlet tarafından imha ediliyor, sahibinin de mağduriyeti gideriliyor ancak milli servet, hastalığın yayılmaması ve hayvanlara daha çok bulaşmaması için acil tedbir alınmalı.” dedi. Hastalığın Efeler, Köşk ve Sultanhisar’ın bazı bölgelerinde etkili olduğuna dikkat çeken Rıza Posacı, “Büyükbaş hayvanlar için tehlike büyük. Bunun yayılmasını sağlayan sineklerle mücadele etmek gerekir. Bunu, bugün toplanacak tarım komisyonunda da gündeme getireceğim.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapılan toplantıda bazı maddeler kabul edilirken birçok madde komisyonlara havale edildi. Ayrıca Efeler'in muhtelif yerlerinde bulunan otoparkların, Büyükşehir Belediyesi firması olan AYBEL İnşaat Ltd.Şti.’ye beş yıl süreyle işletme hakkının verilmesi, oybirliğiyle kabul edildi.