ABD'deki Prude Üniversitesi'nden Richard Mattes ve ekibinin yaptığı araştırma, parçalanma seviyesinin besinin verdiği enerjiyle bağlantılı olduğunu gösterdi.

Mattes, bademin enerji veren besinlerin başında geldiğini ancak ne kadar çok yendiği değil, ne kadar çiğnendiğinin daha önemli olduğunu vurguladı.

Araştırmada katılımcılar; 10, 25 ve 40 kez çiğeyerek badem yedi. Katılımcıların yağ hücrelerini parçalama kapasitesini belirlemek için dışkıları incelendi ve enerji kaybı ölçüldü.

Daha fazla çiğneyenlerin vücudunun, küçük parçaları daha iyi "emdiği" görüldü.

Bilim insanları, maksimum E vitamini almak için badem ezmesi ve badem yağı gibi besinlerin tüketilebileceği önerisinde bulundu.