Sağlık Bakanlığı tarafından 112 acil hizmetlerinde kullanılmak üzere Sivas’a gönderilen 9 ambulans için teslim töreni düzenlendi. Törende TRT'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin müziği olan ve AK Parti tarafından da kullanılan müziğin çalınması dikkat çekti.

Sivas’ta yeni gönderilen 9 araçla birlikte ambulans sayısı 73’e ulaştı. Ambulanslardan 4’ü merkeze; diğer kalan araçlarda Gemerek, Şarkışla, Suşehri, Kangal, ve Doğanşar acil sağlık hizmetleri istasyonuna tahsis edildi. Araçların vaka sayısı ve nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurularak istasyon yerlerinin belirlendiği kaydedildi.

Karşıyaka’da bulunan 112 Komuta Kontrol Merkezi önünde düzenlenen teslim töreninde konuşan Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya, “Sağlıkta dönüşümün en önemli parametrelerinden biri olan hasta memnuniyeti ve hizmetin kolay ulaşılabilirliğini sağlama adına Sağlık Bakanlığı olarak merkezi olarak planlanıp ilimize gönderilen ambulanslarımızın dağıtımı için toplandık.” dedi.

64 olan ambulans sayısının bu araçlarla birlikte 73’e ulaştığını anlatan Dr. Kaya, “2002’de 4 bin 9 hastaya bir yılda hizmet verirken, şimdi 45 bin 500’e çıkmış durumda, vaka sayısı bu kadar artarken ambulans ve istasyon sayısı orantılı artmıyor ancak burada önemli olan vatandaşa ulaşım hızımız. Vaka sayısının artmasına rağmen kent merkezinde yüzde 97 hastaya ilk 10 dakikada ulaşıyoruz. Kırsalda ise arazi yapısı sıkıntılı olduğu için 30 dakikada ulaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ise konuşmasında acil sağlık hizmetlerinde hizmeti engelleyen gereksiz ve asılsız ihbarların önlenemediğine dikkat çekerek, “Bir taraftan asılsız ihbarlar yüzünden zaman kaybı yaşanıyor, bir taraftan da asıl ulaşmamız gereken hastalara ulaşmakta aksamalar yaşayabiliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Dua edilmesi ve hep birlikte kurdele kesilmesinin ardından ambulanslar Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya tarafından görevlilere teslim edildi. Tören öncesi ve araçların teslimi sırasında bir Diriliş Ertuğrul dizisinin müziği olan ve AK Parti tarafından da kullanılan müziğin çalınması dikkat çekti.

Tören sonrası ambulanslar siren çalarak 112 Komuta Kontrol binası çevresinde tur attı.