İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, 600 yatak kapasiteli 2 tesisin 2015 yatırım programına alınmasını hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Karakök, müdürlüğün toplantı salonunda, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz ile düzenlediği bilgilendirme toplantısında, sağlık hizmetlerinde standartların yükselmesi için Sağlık Bakanlığı, milletvekilleri ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Sağlık yatırımları noktasında ellerinden geldiğince hızlı hareket etmeye çalıştıklarını ifade eden Karakök, "Bu kapsamda öncelikle 25 Aralık Devlet Hastanesi yanına 300 yatak kapasiteli bir ek bina ve Çocuk Hastanesi bitişiğine 300 yataklı bir kadın doğum hastanesi yapılması için girişimde bulunduk. Dolayısıyla 600 yatak kapasiteli 2 tesisin 2015 yatırım programına alınmasını hedefliyoruz" dedi.

Karakök, 2012'den bu yana 100 yataklı devlet hastanesi, Amatem merkezi, 30 ünitlik ağız ve diş sağlığı merkezi, 4 aile sağlığı merkezi, 5 sağlık evi, 9 acil sağlık hizmetleri istasyonun faaliyete geçtiğini dile getirdi.

Gaziantep Şehir Hastanesi, 300 Yataklı Perilikaya Devlet Hastanesi, Nurdağı ve Araban ilçelerine devlet hastanesi, Nizip Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, L1 tipi halk sağlığı laboratuvarı, 4 aile sağlığı merkezi ile 1 acil sağlık hizmetleri istasyonunun inşaatlarına bu yıl başlanmasının planlandığını vurgulayan Karakök, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanesi olacak Gaziantep Şehir Hastanesi'nin 2,5 yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü anımsattı.

 Doç. Dr. Hayati Deniz de sağlık alanındaki verim ve kalite artışının birlikte çalışmaktan geçtiğini vurguladı.

Kamu hastanelerindeki personel açığını kapatmak için girişimlerde bulunduklarını anlatan Deniz, "Sayılar değişken olduğu için kesin rakam veremiyoruz ancak özellikle kadın doğum alanında açık var. Doktor ve hemşire açığımızı kapatmak için Sağlık Bakanlığından talepte bulunduk" diye konuştu.