Kahramanmaraş'ta hastalığına tanı konulamayan 40 yaşındaki kadın, 60 kilodan 25 kiloya düştü.

Yusuflar Mahallesi'nde yaşayan evli 2 çocuk annesi Melek Uzun, 4 yıl önce halsizlik şikayetiyle gittiği sağlık kuruluşunda hastalığına yönelik herhangi bir teşhis konulamadı. Daha sonraki süreçte aynı rahatsızlığı devam eden kadın,  2 yıl önce 3 kez bağırsak ameliyatı oldu.

Henüz hastalığına çare bulunamayan Uzun, yemek yemede sorun yaşadı ve bundan dolayı da zayıflamaya başladı. Sadece sıvı tüketebilen kadın, 4 yılda 60 kilodan 25 kiloya düştü. Annesinin yardımıyla hayatta tutunmaya çalışan Uzun, yürümekte ve konuşmada güçlük çekiyor.

Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsızlığına çözüm bulunamadığını söyledi. Sürekli doktora gittiğini, verilen ilaçlardan da fayda görmediğini anlatan Uzun, "Ne yesem kusarak çıkarıyorum. Acı çekmediğim gün yok. Bir bardak suyu bile çocuklarımdan istiyorum. Evlatlarıma yemek yapamadığım için çok üzülüyorum" diye konuştu.

Doktorların "hastalığının tedavisini bulamıyoruz" dediğini belirten Uzun, şunları kaydetti:

"Ne yesem rahatsızlık veriyor. Tek istediğim tekrar sağlığıma kavuşmak. Başka hiç bir şey istemiyorum. Acılardan kurtarın beni. Artık rahat yaşamak nasıl onu bile unuttum. Ciğerlerimin ağrısı hiç geçmiyor. Çocuklarım da durumuma çok üzülüyor."

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Taner Kale ise Uzun'un bağırsak tıkanıklığı yüzünden 3 kez ameliyat olduğunu anımsattı.

Ameliyatın ardından hastada çeşitli şikayetlerin ortaya çıktığını ifade eden Kale, şöyle konuştu:

"Hasta yemek yiyemiyor ve bundan dolayı sürekli kilo kaybediyor. Yapılan ameliyatlardan çıkan doku parçaları patalojik olarak incelenmiş. Maalesefe hastalığın net bir tanısı yok. Dolayısıyla şuanda içinde bulunduğu durumun sebebi net olarak ortaya konulabilmiş değil."

Anne Döne Tuğsat ise kızının gözünün önünde erimesine dayanamadığını ifade etti. Kızının iyileşmesi için sürekli dua ettiğini anlatan Tuğsat, "Şuana kadar çare bulamadık. Birçok hastalık dediler ama çıkmadı. Teşhis konulamadığı için artık hastaneler de kabul etmiyor. Kızımla beraber aynı acıyı çekiyorum. Allah rızası için bir el uzatmalarını istiyoruz" diye konuştu.