Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir kişilik  oruç tutup, iki kişilik iftar yapmayın" sloganıyla hareket ettiklerini söyledi.

Ramazanın sıhhat olduğunu belirten Yener, şöyle devam etti:

"Ancak yeterli miktarda sıvı tüketilmemesi, az miktarda besin alınması veya tersi olarak aşırı kalorili gıda tercihleri sıhhati bozabilir. Gıda alımının azalmasıyla birlikte vücut metabolizması daha yavaş çalışır ve bununla birlikte istemsiz kilo artışı yaşanılabilir. Bu olumsuzlukları yaşamamak için oruç tutacak olan sağlıklı kişiler, yeterli ve dengeli beslenme önerilerine uyarak ramazanı sıhhatli bir şekilde ifa edebilirler." 

İftara peynir, domates, zeytin gibi kahvaltılıklar veya hafif yemeklerle başlanılması gerektiğini aktaran Yener, iftarlarda bol kalorili besinler yerine daha rahat sindirilebilir besinlerin tercih edilmesi gerektiğini anlattı. 

Yener, iftarlarda şerbetli, yağlı ve unlu tatlılar yerine de sütlaç, güllaç veya muhallebi türü ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, iftar yemeklerinden hemen sonra hareket etmenin ve yürüyüş yapmanın sindirim açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.