Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gaziantep'te yaşanan koronavirüs vakaları nedeniyle günlerdir uyarılarda bulunuyor. Riskli illerin en başında gelen Gaziantep'te ise yerel medyaları bölge şehirlerin virüsü illerine getirdiğini savunuyor. Gaziantep'te korona virüs ile mücadele ne kadar üst derece olsada vatandaşlar önlemlere uymuyor. 

Her hafta Kahramanmaraş'ın gizli cennetlerine gelen Gaziantepliler beraberinde korona virüsüde şehrimize getiriyor. Kapıçam, Başkonuş, Ilıca ve diğer zenginliklerimize akın eden Gaziantepliler şehrimizi neredeyse istila ederken, yerel medyaları Gaziantep'e virüsün Kahramanmaraş'tan geldiğini öne sürüyor.

Gaziantep medyası koronavirüsü Kahramanmaraş ve çeşitli illerden gelen vatandaşların getirdiğini iddia ederken, yerel medyaları Kahramanmaraş'a akın eden vatandaşları hakkında hiçbir açıklamada bulunmuyor.

Kahramanmaraş'ta önemli bir sağlıkcının açıklaması ise şu şekilde: ' Gaziantepliler her ne kadar virüsün Kahramanmaraş ve çeşitli illerden geldiğini belirtsede, virüsün başkenti Gaziantep'dir. Gidin ve gözlemleyin ben bu kadar sorumsuz bir halk görmedim. Virüsün yayılma hızını, yerel halk sağlıyor. Önlemlere uymadıkları sürece, virüs hızla yayılmaya devam edecektir. Her hafta Kahramanmaraş'a binlerce Gaziantepli geliyor. Emniyetimizinde şehir sınırımızda, gerekli önlemleri alıp şüphe taşıyan vatandaşların şehre girmesi engellenmelidir ' dedi.