Kahramanmaraş'ta korona virüsüne yakalanan hastalar için, canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarıda virüse yakalanabiliyor. Sağlık Çalışanlarımız ve sağlığımız için önlemlere harfiyen uyulması gerekiyor.Kahramanmaraş'ta %70'lik kısım korona virüsüne karşı mücadelesini versede %30'luk bir kısım ise duyarsız kalıyor. Duyarsız kalmanın en büyük örneği ise Gaziantep'dir. 

Aylardır ailelerinden uzak şekilde Kahramanmaraş halkına en büyük desteği veren Sağlık Çalışanlarımızdan iddiaya göre 43 kişi korona virüsüne yakalandı. Sağlık kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre, bir kısım sağlık çalışanımızın durumu iyi olurken yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden sağlık çalışanlarımızda var. 4 Sağlık çalışanı ise korona virüsünden dolayı hayatını kaybetti.

Özellikle Gaziantep'ten gelen misafirlerimizin, korona virüsü beraberinde getirdiği bilinirken İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz Gaziantep'ten gelen tüm misafirlerin ateşlerini ölçerek şehrimize alıyor. 

Ayrıca geçtiğimiz gün Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Harun Çetin, Türkiye'de hekimlerin ve sağlık çalışanlarının korona virüse yakalanarak yaşamlarını yitirdiğini belirterek, görev şehidi tanımının özlük haklarında olmasını söylemişti.