Andırın ilçesinde, 11 büyükbaş hayvanın telef olmasının ardından, yapılan tahliller sonucu ateşli deri hastalığına rastlanan 1 belde ve 20 köy karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Yeşilova beldesi ile 3 köyde büyükbaş hayvanlarda görülen hastalığın kontrol altına alınması için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından karantina uygulaması 20 köyü kapsayacak şekilde genişletildi.

Ekipler, hastalıklara karşı köylerde vatandaşlara yönelik eğitim çalışması da başlattı.

Kaymakam Alper Çifci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükbaş hayvanlarda görülen hastalıktan dolayı gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Ekiplerin denetim çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğünü dile getiren Çifci, şunları söyledi:

"Karantina altına alınan belde ve köylerde hayvan giriş ve çıkışları yasaklanmıştır. Bu köylerde hayvanların tamamı aşılanarak hastalığın diğer bölgelere yayılmaması için ekiplerce vatandaşlarımız bilgilendiriliyor. Bu bölgelerde hayvanların satılmasının yanında etlerinin de kullanılmaması yönünde bilgilendirme çalışmaları sürüyor."

Çifci, hastalıktan dolayı hayvanları telef olan vatandaşların mağduriyetlerini İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne rapor ettirmeleri halinde ilgili bakanlığın belirleyeceği oranda ödeme yapılacağını sözlerine ekledi.

İlçede, 7 Ocak'ta 11 büyükbaş hayvanın telef olmasının ardından, yapılan tahliller sonucu ateşli deri hastalığına rastlanan 1 belde ve 3 köyde karantina uygulanmaya başlanmıştı.