İç karışıklık nedeniyle yaşadıkları kentleri terk ederek Türkiye'ye gelen Suriyeliler, ülkelerinden uzakta olsalar da yaşananlardan etkileniyor.
     Yaklaşık 7 ay önce ailesiyle Kahramanmaraş'taki çadır kente yerleştirilen 5 çocuk annesi Cemile Mustafa, Türkiye'ye gelmeden önce yaşadığı Halep kentine düzenlenen saldırıların arttığını öğrenince aniden fenalaştı. İlk müdahalesi çadır kentteki sağlık ünitesinde yapılan Mustafa, 112 Acil Servis ekiplerince Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.
     Hastanede açık kalp ameliyatı olan Mustafa, sağlığına yeniden kavuştu. Tedavi gördüğü hastanede ülkesindeki olayları takip etmeye çalışan Cemile Mustafa, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep'e yapılan bombalı saldırıların artmasının kendini endişelendirdiğini ifade etti.
     5 çocuğundan 2'sinin Özgür Suriye Ordusu'nda bulunduğu anlatan Mustafa, şunları kaydetti:
     ''Çadır kentte sürekli Suriye'den bir haber almaya çalışıyoruz. Çünkü yakınlarımızın çoğu hala ülkede. Geçtiğimiz hafta televizyon izlerken Halep'e saldırıların arttığını öğrendim. Bir anda kalbim sıkıştı. Sonra hastaneye getirdiler ve burada ameliyat oldum. Türkiye'ye teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün sorunlarımızla ilgileniyorlar. Tek düşüncemizi ülkemiz. İnşallah olaylar sona erer de yeniden Suriye'ye döneriz.''
     Ameliyatı gerçekleştiren uzman doktor Mehmet Kirişçi ise Cemile Mustafa'nın ameliyatla kapalı 3 damarının değiştirildiğini ve sağlık durumunun da her geçen gün iyiye gittiğini belirtti.
     Kirişçi, Mustafa'yı en kısa sürede taburcu etmeyi planladıklarını ve çadır kentte kendisine uygun bir yer ayarlayarak genel sağlık takibine burada devam edeceklerini söyledi.