Açılış konuşmasını İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Gökhan GÖKŞEN'nin yaptığı ve Çevre Sağlığı Şube Müdürü Adem SOLMAZ'ın konuşmasıyla devam eden toplantıda; Okul çağının çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden büyüme ve gelişimlerinin hızlandığı, beslenme alışkanlıklarının geliştiği ve sağlıklı yaşamın temellerinin atıldığı bir dönem oldğunun vurgulandı. Özellikle bu dönemde kazanılan sağlıklı beslenme alışkanlıklarının, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek beslenme ile ilişkili hastalıkların (kalp-damar hastalıkları,diyabet,obezite vb.)önlenmesinde temel çözüm yolunun oluşumunda etkili olacağı anlatıldı.. 250 kantin işletmecisi ve çalışanına yönelik yapılan eğitim programında, gıda güvenliği, gıda hijyeni, çocukluk çağı obezitesi ve bunu önlemede kantin çalışanlarının rolü konulu genel bilgiler verildi.