Maraş otu korona virüs tedbirlerinin artırıldığı bu günlerde Kahramanmaraş'ta en çok tartışılan konulardan biri haline geldi Sosyal medyada paylaşım yapan yüzlerce kişi maraş otunun satılmasının ve kullanılmasının yasaklanmasını gerektiğini söylüyor.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan'da 27 Kasım 2019 tarihinde Mecliste yaptığı konuşmada uyuşturucu ticaretinin en çok etkilediği illerden birinin Kahramanmaraş olduğunu söylemiş ve bu kapsamda maraş otunun yasaklanması gerektiğini ifade etmişti.

Sefer aycan yaptığı konuşmada "Kahramanmaraş'ın mevcut uyuşturucu maddelere ek olarak "Maraş otu" olarak bilinen ayrı bir sorunu vardır. Açıktan satılmakta ve kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar lise öğrencilerinin yüzde 27'sinin Maraş otu kullandığını göstermektedir. Maraş otu kullanımının, satışının yasaklanması uygun olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

SOSYAL MEDYADA TARTIŞILIYOR

Türkiye korona virüse karşı olağanüstü önlemler alırken, hastalığı yayacağı endişesi taşıyan çok sayıda vatandaş maraş otunun yasaklanması gerektiğini söylüyorlar. Bir kısım vatandaş maraş otunun tamamen yasaklanmasını isterken, bir kısmı ise koronavirüs tedbirleri sona erinceye kadar yasaklanmasını istiyorlar.