MHP Kadın Kolları Koordinatörü Nevin Taşlıçay, otizmin yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden bir iletişim problemi olduğuna işaret etti.

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Nevin Taşlıçay, erken tanı konulur ve aile doğru bilgilendirilir ise çocuğa uygun eğitim verilerek olumlu sonuçlar elde edilebildiğini söyledi. Taşlıçay, "Bu, hem sözel iletişimde hem bedensel temasta kısıtlılıklar, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı bilgi alanları ile kendini gösterir. En yaygın görülen nörolojik bozukluk olan otizm zeka sorunu değildir. Otizmin çocuk yetiştirme özellikleriyle ya da ailenin ekonomik koşullarıyla da hiçbir ilişkisi yoktur." dedi.

MHP’li Taşlıçay, otizm farkındalığının hayatiyetine dikkat çekerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biz de Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları olarak Türk kadınlarını bilinçlendirmek, onlara otizm hakkında farkındalık yaratmak üzere hazırlıklara başlıyoruz. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ile başlayan ve nisan ayı boyunca Dünya Otizm Farkındalık Ayı olarak devam edecek olan bu bir aylık süreçte ailelere yönelik yol haritası çıkarmak için başlattığımız çalışmamız dahilin de otizmin belirtileri, doktor görüşü alınmasının önemi, ayrıntılı değerlendirme için yapılması gerekenler, eğitim planlamasının önemi ve öncelikleri gibi konular işlenecek."

'BANA NE DEMEDEN…'

Taşlıçay açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: "Geleceğini, çocuklarını ve milletini uygarlık seviyesine çıkartmak ve bu yolda önüne çıkabilecek tüm engelleri aşmak üzere ‘Bana ne lazım?’ demeden toplumun tüm sorunlarına çözüm sunmayı ve bunu hayata geçirmeyi ilke edinen milliyetçilik anlayışımız; her 68 çocuktan birinde görülen otizme kayıtsız kalamaz. Unutmayın, otizm eksiklik değil farklılıktır."