Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, geçtiğimiz Şubat ayında başlattıkları "Sigarasız ve tütünsüz yaşam kampanyası"nın farklı aktivitelerle devam ettiğini söyledi.

Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanya ile sigara ve diğer tütün mamullerini bıraktırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kampanya kapsamında başlatılan eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Pehlivan, şunları söyledi: "Dumanla geleceğini karartma anlayışı ile başlatmış olduğumuz kampanya ile çocuklarımızın ve gençlerimizin bilinçlenerek sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını, kullanmakta olan vatandaşlarımızın ise bırakmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Toplumun her kesiminin kampanyaya aktif olarak katılmalarını ve içenlerin bırakmak sureti ile topluma örnek bir tavır sergilemelerini bekliyoruz. Geçen süre içinde kampanya aracılığı ile sigarayı bırakan birçok vatandaşımız sertifika için kayıt yaptırdı."

Pehlivan, kampanya vesilesiyle sigarayı bırakanlara 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü'nde törenle "Sigarasız, Tütünsüz Yaşam Sertifikası" vereceklerini kaydetti.