AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, İstasyon Mahallesinde yapımı tamamlanan binanın açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin insan odaklı çalıştığını söyledi. 
     İktidarları süresince geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntılarının artık yaşanmadığını belirten Güvenç, şunları kaydetti: 
     ""Ayağımızdaki prangaları çözüp, sırtımızdaki kamburları çıkartmaya başladık. Bunun neticesinde hizmetler birer birer yayılmaya başladı. Bizim iktidarımız öncesinde diş hekimliği yaptığım hastanede hastaya kullanacak enjektör bulamazdık. Aynı eldiveni sabah takar, akşam çıkarırdık. Hamd olsun artık bu tür sorunlar yaşanmıyor. 
     Türkiye'de sadece sağlık alanında değil her alanda ciddi gelişmeler sağlandı. Bunlar yapılırken ülkemizdeki temel insan hakları önündeki engelleri teker teker kaldırdık ve bu günlere geldik. Bütün bunları yaparken IMF'ye olan 23 milyar dolar borcumuzu dahi sıfırladık." 
     
     -Çözüm süreci 
     
     Güvenç, uzun yıllardır devam eden terör sorunu nedeniyle binlerce genci kaybettiklerini, buna "dur" diyebilecek güçlü bir iktidara gerek olduğunu kaydetti. 
     Güvenç, şunları söyledi: 
     "Hamd olsun bu güçlü iktidar bu probleme de el attı. İnsanlarımız terörden bıktı ve barışa susadı. Artık gençlerimizi terör belasına kaptırmayacağız insanlarımız başlatılmış olan çözüm sürecini devam ettirin ve olumlu yönde bitirin diyorlar. İnşallah bu sorun mutlaka bitecek ve gelecek neslimize terörsüz bir Türkiye bırakacağız." 
     Kaymakam Tuncay Akkoyun da hizmetin vatandaşın ayağına geldiğini, SGK işlemleri için vatandaşın Kahramanmaraş'a gitmesine gerek kalmadığını belirtti. 
     Törene Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Garnizon Komutanı Başçavuş Ahmet Ziya Çelik, belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ile davetliler katıldı.