Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde bir hasta üzerinde ilde ilk kez koroner by-pass kalp kapağı ameliyatı gerçekleştirildi.

Bölge halkına nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı son model tıbbi cihazlarla donatıldı. Hastane, bu sayede ilde ilk defa koroner bay-pass ve kalp kapağı tamiri ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi. Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Ekim ve diğer öğretim üyeleri Prof. Dr. Ferit Çiçekcioğlu, Yrd. Doç. Burak Açıkgöz ve Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser Yılmaz’ın katıldığı ameliyatta Dursun Gür isimli hastanın tıkalı olan dört damarı değiştirildi ve kalp kapağında bulunan kaçak tamir edildi. Dursun Gür isimli hasta, ameliyatın çok başarılı geçtiğini beliterek, "Daha önce Kayseri’ye gidiyordum artık memleketimde tedavi olabiliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Doktorlara teşekkür ediyorum." dedi.

Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, Yozgat’ta her türlü açık kalp ve damar ameliyatının başarılı bir şekilde yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Çiçekçioğlu ise "Cerrahi operasyon geçiren hastanın dört damarı da tıkalıydı, hem de kalp kapağında ciddi derecede kaçak vardı. O da aynı seansta tamir edildi ve hastanın kapak yetmezliği de giderildi. Ameliyat sonrası yaptığımız tetkiklerde kalbin durumunun çok iyi olduğu ve kalp kaçağında kaçak kalmadığı tespit edildi. Yozgat’ta daha önce koroner bay pas ameliyatları yapmıştık. Bu hem koroner bay-pass hem kapak tamirinin olduğu ilk vakadır. Hastalar daha önce Ankara’ya, Kayseri’ye gidiyorlardı ama artık başka bir yerlere gitmelerine gerek yok. Her türlü açık kalp ve damar ameliyatlarını üniversitemizin tıp fakültesinde yapabiliyoruz." diye konuştu.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Kara ise ameliyatın yapılış itibari ile Yozgat’ta ilk olduğunu söyledi. Doç. Dr. Kara, "Koroner by-pass yapılan hastamızın aynı zamanda kalp (mitral) kapağı da değiştirildi. Yozgat’ta bir ilk bu tür hastaların artık hastanemizde ameliyat olabileceklerini bilmeleri açısından gururlu ve kıvançlıyız." ifadelerini kullandı.