Serdivan Belediyesi ve Serdivan İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün resme olan ilginin ve becerinin arttırılması amacıyla, ortaklaşa gerçekleştirdiği yağlıboya resim kursunda, fırça ucundaki sanat dalı meraklılarına öğretiliyor.
Toplam 368 saat eğitim alacak olan 37 kursiyer eğitim süresince; ışık, renk, doku, perspektif ve gölge tekniklerinin yağlı boya üzerinde nasıl yapılacağını uygulamalı olarak öğreniyor. Öğrendikleri teorik bilgileri fırça ve tuval ile birleştiren kursiyerler, birbirinden güzel eserler ortaya çıkartıyor. Kursiyerlerin dünyasındaki farklı duygu ve düşüncelerin ortaya çıkan eserlere yansıdığını belirten yağlı boya resim öğretmeni Ebru Aracı, “Kursiyerlerimiz burada öğrendikleri bilgileri yetenekleriyle harmanlayarak tuvallerine nakış gibi işliyorlar” dedi.
Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada Nisan ayına kadar sürecek olan kursta yapılan eserlerin, yıl sonunda düzenlenecek sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacağı belirtilirken başarılı kursiyerlere de kurs bitiminde MEB onaylı sertifika verileceği bildirildi.