Samsun’un Bafra İlçe Kaymakamlığı tarafından mahallelerde eğitimin seviyesini yükseltmek için başlatılan çalışmalar kapsamında Yakıntaş Mahallesi’nde "Kültür Evi" açılışı yapıldı.
Bafra Kaymakamlığı tarafından başlatılan proje kapsamında yeni mahalle olan yerleşim yerlerinde bulunan öğrencilerin eğitim seviyelerini yükseltmek için Kültür Evlerinin 3.sünün açılışı Kaymakam Halis Arslan tarafından yapıldı.
Yakıntaş Mahallesi İlkokulu binası yanında yapılan Kültür Evi açılışına Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkan Vekili Salih Helvacı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Bıyık, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan mahalle muhtarı İsmail Çelebi, Kaymakam Halis Arslan’a ve Kültür Evi’nin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrenciler adına konuşan Aybüke Ceylan ise mahallerinde Kültür Evi açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
Kaymakam Halis Arslan ise yaptığı konuşmada, “Planladığımız 8 Kültür Evi’nin bugün 3.sünü açıyoruz. Öğrencilerimiz okuldan geldikten sonra amaçsız, hedefsiz dolaşıyorlardı. Şimdi birlikte, bir arada kendi kendilerini yöneterek, kendi kendilerini idare ederek oradaki fırsatlardan faydalanacaklar. İnternet ortamında hem kendi mahallesini tanıyacak, çevreyi tanıyacak, dünyayı tanıyacak, kendisini tanıtacak, ödevini burada yapacak, arkadaşlarıyla tatlı rekabete girerek daha çok çalışacak. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle de yine okulun bahçesine çocuk oyun alanı yapılmıştır. Mahallem adına Büyükşehir Belediyemize de teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Arslan, Yakıntaş Mahalle Muhtarı Çelebi’ye çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi. İlçe Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterisinin ardından Kültür Evi’nin açılışı yapıldı. Kaymakam Arslan ve beraberindeki heyet Kültür Evi’ni ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çocuk oyun parkını gezdi.