Her yıl olduğu gibi bu yıl da Canik’te gönüller aynı sofrada buluştu.
Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda ilk iftarlarını birlikte açan vatandaşlar, Ramazan’ın manevi iklimini doyasıya yaşadı.
Canik Belediyesi tarafından her yıl Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri bu yıl da Ramazan’ın gelmesiyle birlikte başladı. Etkinliklerin ilk gününde iftarını birlikte açmak isteyen binlerce kişi meydanı doldururken, Başkan Osman Genç kazanların başına geçti, vatandaşlara kepçeyle yemek dağıttı. İftar vaktinin gelmesiyle birlikte, gönüllerin bir olduğu Canik’te hep birlikte iftar açıldı, dualar edildi.
İftarın ardından yaptığı konuşmada eski Ramazan günlerini Canik’te yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ramazan’ın kardeşlik ayı olduğunu belirterek, "Öncelikle tüm Samsunlu hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda her akşam vatandaşlarımızla buluşacağız. Ramazan, sevgi, bereket, dostluk, hoşgörü ve kardeşlik ayıdır. İstiyoruz ki Ramazan’ın manevi iklimini, Ramazan’ın güzelliğini birlikte yaşayalım" dedi.
MEHTER TAKIMI BÜYÜLEDİ
Ramazan Günleri Etkinlikleri’nin ilk günü oldukça renkli geçti. Canik İlçe Müftüsü Şakir Pilan ve Başkan Yardımcılarının da katıldığı iftarın ardından Canik İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi ve ilahilerle gönüller fethedildi. Yavuzselim Mahallesi sakinlerinin oluşturduğu Mehter Takımı da Ramazan’ın ilk gününde meydanı dolduranlara farklı bir akşam yaşattı. Büyükler kadar, küçükler de Ramazan etkinlikleri kapsamında meydanda kurulan çarpışan oto ve diğer oyun alanlarında keyifli bir akşam geçirdi.
Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’ndaki etkinlikleri vatandaşlarla birlikte izleyen Başkan Genç, teravih namazı sonrası ise Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bir çay ocağında vatandaşlarla buluştu. Teravih sonrası mahalle halkıyla çay içip sohbet eden Başkan Genç, Ramazan ayı süresince her akşam teravih namazları sonrasında farklı mahallelerde vatandaşlarla bir araya geleceklerini söyledi.
HER AKŞAM FARKLI ETKİNLİK
Her akşam farklı etkinliğin düzenleneceği Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda, mehteran, stand-up, jonklör, illüzyon, kukla. semazen gösterileri, Kur’an-ı Kerim ziyafeti, şiirler, ilahiler, ezgiler, Naat-ı Şerifler, ney dinletileri gibi her gün farklı etkinlikler düzenlenecek. Canik Belediyesi Tiyatro Okulu Sorumlusu tiyatro sanatçısı Cihat Faruk Sevindik de çocuklara Hacivat-Karagöz keyfi yaşatacak. Ramazan ayı boyunca sürecek etkinlikler kapsamında Uğur Işılak, Uğur Arslan, Umut Mürare, Fatih Akyıldız gibi ünlü isimler de sahne alırken, dünyaca ünlü hafızlar Kadir Gecesi’nde Kur’an’ı Kerim ziyafeti sunacak.