Samsun’un Vezirköprü ilçesinde ilçenin kültürel dokusuna uygun restore edilerek turizmin hizmetine sunulan Derici Konağı ilçenin en çok ziyaret edilen mekanı oldu.
Belediye tarafından maliklerinden 15 yıllığına kiralanarak turizmin hizmetine sunulan konakta ziyaretçilere sazı ile ilçeyi anlatan Ozan Rasim Genç ziyaretçileri mest etti. İlçeye her gelenin mutlaka uğradığı 114 yıllık konak içinde ilçenin kültürel dokusunu, antika ve kültürel değerleri yansıtırken, semaverden kilime, heybeden bakır kaplara yörenin, yöresel giysilerin kültür yansımalarını ziyaretçilere sunuyor. Vezirköprülü Ozan Rasim Genç zaman zaman konağa gelerek bağlaması ve türküleri ile ilçeyi ziyaretçilere anlatıyor. İki katlı konağın zemin katına hol, mutfak, sergi odası olarak, ikinci katta oturma odası, hol ve beş adet oda, hol mevcut olup ilçeye ait kilim, heybe, çanta, yöresel eşya ve dokumalarla düzenlenen konağın tarihi bir "Vezirköprü Evi" olduğu belirtildi.
Konağı ziyaret eden Filiz Yaşar ailece ilçeyi gezmek için geldiklerini, en çok konaktan etkilendiklerini, son derece güzel dizayn edilmiş ve otantik yapısının korunmuş konağın içinde bir tarih barındırdığını belirterek, ilçenin kültürünün bu konakta saklı olduğunu söyledi.