Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, darbe girişimine karşı ilk günden itibaren sokakta vatandaşla kol kola omuz omuza destansı mücadeleye eşlik etti.
FETÖ terör örgütüne mensup bir grup askerin darbe girişimine karşı, tüm ülkede olduğu gibi Şanlıurfa’da da adeta destansı bir mücadele örneği sergilendi. Darbe girişiminin ilk anlarından itibaren sokaklara inen ve vatandaşlara meydana inin çağrısı yapan Ekinci, belediye araçlarını seferber ederek Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı araçları 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığının kapılarına konuşlandırdıEkinci bugün de o araçların konuşlandırıldığı 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının önünde "Milli İrade Bayramı" ilan edilen bu kutlu günde meclis üyeleri ile birlikte basın bildirisi yayınladı.
Şanlıurfa’da da destansı mücadele örneği sergilendiğini belirten Ekinci, “Şanlıurfalıların bayrağına, milletine, devletine ve reisine sahip çıktığını 15 Temmuz “Milli İrade Bayramımız” şimdiden kutlu olsun” dedi