Türkiye’de yaklaşık 750 bin kişinin hayatını olumsuz etkileyen epilepsi hastalığı Piazza Alışveriş Yaşam Merkezi ziyaretçilerine anlatıldı.

Bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayan Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nin “Dünya Epilepsi Günü” dolayısı ile açtığı standa ev sahipliği yaptı. Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından hastalık hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde açılan stantta Piazza ziyaretçilerine hastalık hakkında bilgiler verildi. Piazza ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği stantta görevliler hastalık hakkında doğru bilinen yanlışlara dikkat çekilerek, "7 Adımda Epilepsi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey” konulu broşürler dağıttıldı.

"Her 100 kişiden biri epilepsi hastası"

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nden yapılan açıklamada, resmi rakamlara göre dünyada her 100 kişiden 1’inin, Türkiye’de ise yaklaşık 750 bin kişinin halk arasında ‘sara’ ismiyle de bilinen epilepsi hastalığı ile mücadele ettiği belirtildi. Açıklamada, toplum genelinde süre gelen yanlış ya da eksik bilgiler ve önyargılar nedeniyle epilepsi hastalarının çoğu zaman sosyal hayatlarına devam edemedikleri, okula gidemedikleri, çalışamadıkları, evlenemedikleri ve hatta bazı durumlarda sokağa bile çıkamadıkları vurgulandı. pilepsinin bulaşıcı bir hastalık olmadığına dikkat çekilen açıklamada, hastalık hakkındaki doğru bilinen yanlışları düzeltmek ve hastalık hakkında tolum genelinde bir farkındalık oluşturmak amacı ile Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından her yıl Şubat ayında çeşitli projeler gerçekleştirildiği belirtildi.