Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir grup engelli vatandaş tarafından kurulan Siverek Engelliler Derneği düzenlenen törenle açıldı.
Dernek açılışına İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, engelliler ve aileleri katıldı.
Dernek Başkanı Feridun Şenateş, Yaşam ve Kültür Evini kendilerine tahsis eden Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’a teşekkür etti. Şenateş ilçede 6 bin 500 engellinin yaşadığına dikkat çekerek, "Bir arada olmak, sorunlarımıza çözüm bulmak amacıyla bir derneğin çatısı altında birleştik. Belediyemizin desteğiyle bu gün derneğimizin açılışını yaptık. Bundan sonra engelli arkadaşlarımızın ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm bulmak için projeler üretip sosyal ve kültürel etkinliklerden faydalanmalarını sağlayacağız” dedi.
Belediye Başkanı Hasan Postacı belediye olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Postacı, "Acıma hissi ve merhamet duygusuyla belediye olarak engelli kardeşlerimizin engellerini aşacak projeler geliştirip onların yaşamda daha aktif bireyler olması amacıyla çalışmalarımız devam edecek” dedi.