Ak Parti Onikişubat İlçe Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek, Belediye Çarşısında esnaf ziyaretinde bulunarak;” Sıfırdan bir belediye kuracağız bu sebeple biz yeni kurulan ilçe olarak şanslı ilçeyiz,” dedi.
     
Sabah Esnaf Odaları Başkanları ile kahvaltı yaptıktan sonra Seçim Bürosuna oradan da Belediye Çarşısına gelen Ak Parti Kahramanmaraş Onikişubat ilçe Belediye Başkanı adayı Hanefi Mahçiçek, esnafla tokalaşarak sohbet etti.
     
Bir esnafın sorusu üzerine Hanefi Mahçiçek: “ Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçeleri yeni kurulan ilçe , hiçbir resmi kurumun binası yok, bu ilk müdür, ilk kaymakam, ilk belediye başkanı için zor ve sıkıntılı bir süreç olsada, bir anlama çok iyi bir avantaj çünkü, Belediye sıfırdan kuracağız, Kaymakamlık ve İlçe müdürlüklerini sıfırdan kuracağız, hepsini bir merkezde toplamayı planlıyoruz, böylece vatandaş bir otobüs veya dolmuşla geldiğinde, Kaymakamlıkta, Belediye de , Nüfusda , Milli eğitimde, Tapuda, Müftülükte Polis ve Jandarma da işini bitirerek tek dolmuşla evine geri dönecek bir merkez oluşturacağız biz bunun planını yapıyoruz..
     
Mahçiçek: Böyle merkezler ABD ve AB ülkelerinde vardır, tüm resmi kurumlar bir kompleks içindedir. Otopark , Banka Şubeleri, Resmi kurumlarla aynı yerde ve vatandaş geldiği zaman işini aynı merkezde bitirerek evine dönmeli, biz bunun projesini yapıyoruz. Allah nasip eder halkımız görevi bizlere verdiğinde 1 Nisan 2014 sabahı bismillah diyerek ilçe merkezinin temelini atacağız, “ diye konuştu.
     
Kahramanmaraş'ta Arsa Yok !..
     
Belediye başkan adaylığı bize verildiği günden beri araştırma yapıyorum, hazineye ait böyle geniş bir arazi yok diyen Hanefi Mahçiçek, “ Biz istiyoruz ki ilçemizin şöyle dillere destan bir meydanı olsun, o meydana bakan yerlerde Belediye, Kaymakamlık başta olmak üzere tüm resmi kurum müdürlükleri olsun, banka şubeleri olsun, alış veriş merkezi AVM ”˜ler olsun Onikişubat ilçe sakinleri bir merkeze gelerek tüm işlerini görüp gitsin istiyoruz ama böyle bir geniş hazine arazisi yok, çareler arıyoruz, 1 Nisan ”˜a kadar kafamızda bir yer şekillenecektir, görev bize verilirse, tüm resmi kurumları toplayarak bir ilçe merkezi oluşturmaya çalışacağız, ama arsa yok öncelik arsa üretmemiz gerekiyor,” dedi. 
     
Çarşı ziyaretlerine devam eden Mahçiçek: “ Halkımızla kucaklaşarak yeni Kahramanmaraş'ı inşa etmek için gecemizi gündüzümüze katacağız, Allah bize güç verdiği sürece Kahramanmaraş'ı sıfırdan inşa edeceğiz, her şey otomatik sistemle çalışacaktır,” diye konuştu.