Harita Mühendisi Mustafa Buluntu, seçim çalışmalarına hızlı başladı. Metropol ilçe Onikişubat'ın nüfus yoğunluğu en kalabalık mahallelerinden Mağralı'da esnafla buluşan Buluntu, ilk olarak mahalle muhtarı Hacı Taşkesen'i ziyaret edip, görüşlerini aldı.
 
  Ardından çalışma arkadaşlarıyla birlikte Mağralı çarşısında esnafların kapılarını çalan Buluntu, projelerini anlatıp vatandaşlardan beklentilerini dinledi. Esnaflarla hemhal olan Buluntu, her zaman vatandaşlarla istişare halinde olup şeffaf bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceklerini kaydetti.
 
  Güler yüz ve samimi bir ortamda Buluntu'yu karşılayan semt sakinleri ise yerel yönetim hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmak istediklerini söyledi. Mağralı'nın konum olarak Kahramanmaraş'ın en önemli yerleşim yerlerinden biri olduğunu dile getiren vatandaşlar, öncelikle ulaşım ve çevre anlamında sorunlarının çözülmesini istedi. Semtlerinde yeterli yeşil alanların da oluşturulmasını isteyen Mağralı halkı, özellikle kentsel dönüşüm projelerini Mağralı'da görmek istediklerini belirttiler.
 
  Ziyaretlerde gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getiren aday adayı Buluntu'da vatandaşlara teşekkür etti. Bu teveccühle birlikte hedefe giden yolların kısalacağını kaydeden Buluntu, “Önce muhtarımızı ziyaret ettik, daha sonra tek tek esnaflarımızla buluştuk, halkımızla görüştük. Çok olumlu bir havayla karşılanıyoruz. Burada sevildiğimizi hissettik. Gerçekten sağ olsunlar. Biz kendi projelerimizi anlatıyoruz. Mahalle sakinlerimizden, hanımefendilerden desteklerini istiyoruz. Çok güzel bir ortam içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
 
  Mahalle muhtarı Hacı Taşkesen ve vatandaşlarla istişareler yaptığını ifade eden Buluntu, “Burada halkın en büyük beklentisi kentsel dönüşüm. Bu konuda vatandaşlarımız hazır hale gelmiş. Herkeste bir kentsel dönüşüm beklentisi var. Bu çalışmayı da ilk olarak başlatacağımız yerlerden bir tanesi Mağralı olacak” diye konuştu.  
  Yetki aldıkları takdirde her zaman şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde hareket edeceklerini vurgulayan Buluntu, sözlerini şöyle tamamladı:
 
  “Bizim yönetim anlayışımız baştan beri aynıdır. Vatandaşla iç içe, istişare içerisinde bir yönetim anlayışı izleyeceğiz. Biz teşkilatımızla, milletvekillerimizle, muhtarlarımızla ve halkımızla uyumlu bir yönetim sergileyeceğiz. Bizim için önemli olan istişare diyoruz.”