AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç,  AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç'u ziyaret etti.

Güvenç, partisinin il binasında Erkoç'u ziyaretinde, yaptığı konuşmada, her seçimde sandıktan ümidi olmayanların ve halka güvenmeyenlerin kirli oyunlarla tezgahlar düzenlediğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın hareketinin bir halk hareketi olduğunu vurgulayan Güvenç, 12 yıldır bütün derin güçlere rağmen dimdik durarak ve halkına dayanarak bu kervanı Başbakan Erdoğan'ın hayatını ortaya koyarak bu noktaya getirdiğini belirtti.

Kendilerinin ve AK parti adaylarının hiç bir dış güce ve hiç kimseye bağımlılığının olmadığını dile getiren Güvenç, şunları söyledi: "Hiç kimseye diyet borcumuz yok. Şanlıurfa gibi zor bir ilde 10 yıl valilik yaptım. AK Parti bize bir görev tebliğ etmiştir. Sadece halka onan inancımız ve devlete bağlılığımız ülkemizin geleceğine olan inancımızdır. Benim kardeşimde aynı şekildedir. Kimseyle özel bir bağı olmadan diyet ödemeden dişleriyle, tırnağıyla halkımızla bütünleşerek halkımıza hizmet ederek bu noktalara gelmiştir. Aynı şey Fatih Mehmet Erkoç kardeşimiz içinde geçerlidir. 10 yıla yakın bu partinin kahrını çekmiştir. İl Başkanlığı yapmıştır. 'Mız mız' etmemiştir. Beni neden milletvekili yapmadınız demeden sadakatle partisine ve ilimize hizmet etmiştir. Bu gurur duyulacak bir tablodur. Türkiye emin ellerdedir. Bu başbakana Allah sağlık verdiği müddetce asla kırılmaya izin vermeyecektir" ifadesini kullandı.

17 Aralık Operasyonu ve Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin Güvenç, bu iki olayın amacının millet iradesini sabote etme girişimi olduğunu ifade etti.

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Fatih Mehmet Erkoç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Celalettin Güvenç adaylık sürecinde başarılar dileyen Erkoç şunları kaydetti: "Celalettin Güvenç Şanlıurfa'da aday gösterilmesiyle Kahramanmaraş ile Şanlıurfa'nın kardeşliğini güçlendirecektir. Hemşehrimizi kalbine basan Şanlıurfa'lı kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Ülkemizin birlik, beraberliği ve huzur açısından Celalettin Güvenç Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması, Türkiye için umut verici bir durumdur. İnşallah aziz milletimiz bu birlik, beraberlik ve huzur içerisinde geleceğe daha umutla yürüyeceğine eminiz."

Ziyarete, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç'te katıldı.