Oran, partisi tarafından Türkoğlu ilçesinde düzenlenen mitingde, iktidar partisinin, vatandaşların fikrini almadan Türkiye genelinde 2 bin, Kahramanmaraş'ta ise 54 beldeyi kapattığını söyledi.

Halkın önüne kısa zamanda yerel, cumhurbaşkanlığı ve genel seçim olmak üzere üç sandık geleceğini hatırlatan Oran, iktidar olmaları durumunda kapanan beldelerin eski statülerine çevrilmesi için çalışma başlatacaklarını ifade etti.

AK Parti'nin 12 yılda 51 milyar dolarlık özelleştirme yaptığını savunan Oran, şunları kaydetti:

"Ekonominin kalesi durumundaki birçok kurum yıkıldı. Yeni bir sayfa açmamız lazım, kararsız ve küskün seçmenler var. Onlara gidip iktidar partisinin yanlışlarını anlatacağız. Tarım ülkesi olan Türkiye'de çiftçi ve köylü perişan. Arazilerimizin yüzde 33'ü mahsul para etmediği için ekilemiyor. Çiftçi desteklenmiyor onun için CHP olarak 'mazot 1,5 lira' olacak diyoruz. ÖTV kalkacak, çiftçinin yüzü gülecek. Türkiye borç batağına sürüklendi. 51 milyar dolarlık özelleştirmeye rağmen 10 yılda 250 milyar dolar borç birikti. Dolayısıyla bizim üreten bir Türkiye inşa etmemiz lazım. İktidar partisi ekonomi, dış politika, terörle mücadele, demokrasi ve hukuk konularında dökülüyor. Yerelde ve genelde tek başına iktidar olabilecek bir tek parti var oda CHP'dir."

Oran, din üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmadıklarını vurguladı.

İnanç, din, kimlik ve mezhep üzerinden siyaset yapanların maskelerini tek tek indirdiklerini aktaran Oran, "CHP camileri ahır yaptı" iddialarının da doğru olmadığını sözlerine ekledi.