Ak Parti'de aday adaylığı için son 3 günlük sürece girilirken eski siyasetçilerden Eray Şenay'da başvurusunu yaptı. Ak Parti İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısıyla başvuru evrakını teslim eden Şenay burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

1989 da başladığım aktif siyaset hayatımda hep işin mutfağında çalıştım. 

İlk defa vitrine çıkarak bir göreve talip oldum. Bu süreçte beni ve beraber hareket ettiğim yol arkadaşlarımı Allah utandırmasın. 

Bu duygu ve düşüncelerle Onikişubat İlçesi Belediye Başkanlığı aday adaylığımın hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

Benim belediyecilik anlayışımın ana fikri şöyledir: 

Yol yapmak, kanalizasyon yapmak, temizlik işleri yapmak, kaldırım yapmak, cenaze hizmetleri yapmak, imar ve tadilat yapmak, park bahçe yapıp şehrin su ihtiyacını organize etmek ve şehirde soluduğumuz havayı temizlemek yani insanın bulunduğu ortamda çevreyi yaşanabilir halde olmasını sağlamak; tüm bunlar ve buna benzer işler belediyenin ve ekibinin zaten yapması gereken asli işleridir. 

Bunları da başarmak çok güzel ama esas olan şudur; 

Yaşadığınız ilçe ve şehre bir kimlik kazandırmak ve ortaya yönetiminizin vizyonunu koymaktır. Yani sizin yaşadığınız dünya hakkında başkalarının kafasında bir resim oluşturmaktır. 
Kısaca; gelecekte olması muhtemel tüm iş ve işlerle ilgili sosyolojik öngörülerinizi hayata geçirmeye başlamanız gerekmektedir.