AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Sıtkı Güvenç, İl Başkanı Metin Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç'un yoğun seçim mesaisinin ilk durağı Çağlayancerit oldu. 

İlçe halkıyla sohbet eden AK kadrolar, açılış öncesi esnaf ziyaretleri gerçekleştirip, vatandaşla sohbet etti. Ardından açılışın yapılacağı alana gelen heyet, coşkuyla karşılandı. Eski Belediye Başkanları ve aday adaylarının da yer aldığı açılış, birlik ve beraberlik gösterilerine sahne olurken, 30 Mart'ta alınacak zaferin sinyalleri verildi. 

Törenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Çağlayancerit İlçe Başkanı Veli Çetinkaya, iktidarları döneminde yapılan hizmetleri anlatıp, yeni dönemde de bu yatırımların devam etmesi için seçimi kazanacaklarını söyledi. Okulların, hastanelerin, sulama göletlerinin altında AK Parti imzası bulunduğunu ifade eden Çetinkaya, bir kez daha işbaşına gelip bu yatırımları devam ettireceklerini kaydetti.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Üzeyir Kızılseki ise, büyükşehir adayı Erkoç'la omuz omuza verip, modern Çağlayancerit'in inşası için gayret edeceklerini belirtti. Çağlayancerit'in beklentilerini bildiğini söylen Kızılseki, şöyle konuştu:

“Şu anda değeri 15 trilyon olan kanalizasyon hattı yenileniyor. Şu anda Çağlayancerit'teki sentetik çim sahamız birçok ilçemizde yok. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 6 trilyon değerindeki kapalı spor salonu ilçemize kazandırılıyor. Artık Çağlayancerit çok büyük. Buranın bir tane değil 2 tane belediye başkanı var. Biz sorumluluğumuzu biliyoruz. Eksiklerimizi tespit ettik. İçme suyundan tutun ulaşıma kadar, sosyal eksiklerden tutun kültür merkezlerine kadar, sağlık sorunlarına kadar tüm eksiklerimizi biliyoruz. Biz Fatih Mehmet Erkoç'la omuz omuza vererek ilçemizin tüm eksiklerini gidermek, modern Çağlayancerit'i inşa etmek için gayret edeceğim.”

ERKOÇ'TAN İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

  “Çağlayancerit seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla sözlerine başlayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Erkoç ise güçlü hedefler ortaya koyarak yola çıktıklarını söyledi. Büyükşehirle birlikte Kahramanmaraş'ın tüm ilçelerinin tek vücut olduğunu kaydeden Erkoç, en önem verdikleri konunun başında ulaşım ve işsizlik geldiğini belirtti. Çağlayancerit yolunun büyük bölümünün tamamlandığını ve diğer bölümün de kısa süre içerisinde ulaşıma açılacağını dile getiren Erkoç, ilçede özellikle meyveciliğin geliştirilmesiyle Çağlayancerit halkının doğduğu yerde doyacağını vurguladı. Erkoç, şunları kaydetti:

“Biz büyük düşünüyoruz. Hem Çağlayancerit'in hem Kahramanmaraş'ın hem de ülkemizin geleceği için büyük düşüneceğiz. Tüm ilçelerimizi büyük projelerle buluşturmak için yola çıktık. Çünkü eksiklerimizi tamamlamak için büyükşehir olduk. Ben biliyorum, Çağlayancerit'ten Şanlıurfa'ya, Diyarbakır'a gidip çalışan kardeşlerimiz var. Adana'ya giden kardeşlerimiz var. Ama yeni dönemde o kardeşlerimiz doğdukları yer olan Çağlayancerit'te doyacaklar. Ailelerini bırakıp, çocuklarını bırakıp gitmeyecekler. Aileler parçalanmayacak. Yeni dönemde burada iş imkanları oluşturacağız. İnsanımız kendi bahçesinde çalışacak. Soğuk hava depoları yapacağız, paketleme tesisleri yapacağız. Çok değerli akademisyenlerimiz var. İnşallah onların araştırmaları ve bizim çalışmalarımızla Çağlayancerit'in cevizini dünyaya duyuracağız. Meyvecilik buranın önemli geçim kaynağı olacak. Merkezdeki yaşam şartlarını burayla da buluşturacağız ve Çağlayancerit yarınlara daha da güvenle yürüyecek.”

Milletvekili Sıtkı Güvenç ise ilçeye yapılan sağlık yatırımları hakkında bilgiler verip, bu çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine vurgu yaptı. Birkaç yıl önce Kahramanmaraş'ta bile diyaliz cihazı sıkıntısı çekilirken, bu gün Çağlayancerit'e dahi diyaliz cihazları gönderdiklerini işaret eden Güvenç, bu tablonun gelişen ve her geçen gün büyüyen Türkiye'nin geldiği noktayı gösterdiğini ifade etti.

SAĞLAM: “SİZ HEP HİZMET EDENİN ARKASINDA OLDUNUZ”

Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam ise Çağlayancerit halkının her zaman kendine hizmet eden insanlara destek verdiğini söyledi. 30 Mart'ta da bu durumun devam edeceğine inandığını söyleyen Sağlam, şöyle konuştu:

“19 sene evvel politikaya girip size geldim. O günden bu yana geçen her dönemde siz hep hizmet eden partilerin arkasında oldunuz. Sizi candan kutluyorum. İktidarımız biliyorsunuz 11 yıldır ülkemizin dünyadaki yerini, siyasi istikrar ve ekonomik istikrarla, milletin güveniyle hiç düşünemeyeceğimiz bir noktaya getirdi. Avrupa'nın en büyük 6. Ekonomisi olduk. Dünyanın en büyük 16. Ekonomisi olduk. Türkiye milli gelirini 3 misli artırdı, Türkiye de ortalama kalkınma hızı birçok ülkenin önünde. Türkiye'nin en büyük hastaneleri, kurulmaya başlandı. 3 bin 4 bin yataklı hastanelerle kavuştuk. Bütün şehirler üniversiteyle kavuştu. İnşallah Çağlayancerit'e bile yüksekokul geliyor. Bu yatırımları artırarak devam ettirmemiz için bir kez daha desteğinizi istiyoruz.”

Daha sonra seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren AK Parti heyeti Düzbağ'a geçti. Burada yöre halkının araç konvoyuyla karşılanan heyet, seçim bürosu açılışında belde sakinlerine hitap etti. Demokratik olgunluk çerçevesinde gerçekleşen açılışı diğer partililerde ilgiyle takip ederken, renkli görüntüler ortaya çıktı.