Projeleri ve söylemleriyle Kahramanmaraş siyasetine vizyon katan MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor. 

Kentin stratejik analizini çıkartan, elde edilen veriler neticesinde üç aşamalı eylem planı oluşturan Akgemci; “Akademik kariyeri olan uzman kişilerle önce kentimizin eksikliklerini, sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirledik. Elde edilen veriler neticesinde ihtiyaçlar doğrultusunda projelerimizi hazırladık. Projelerimizi hazırlarken, ekonomik kaynakları ve uygulanabilirliğini her zaman göz önünde bulundurduk. Yani halkımızın karşısına, gerçekçi vaatlerle çıktık” dedi. 

“Biz ne yapmak istediğimizin, neye talip olduğumuzun” farkındayız diyen Akgemci, hazırladığı üç aşamalı eylem planı ile Kahramanmaraş'ı beş yılda yaşanabilir, modern, örnek bir marka şehir yapacaklarının altını çizdi. 

Akgemci, Kahramanmaraş'ın marka şehir olabilmesi için, kültürü, tarihi, doğal zenginlikleri ve sanayisi ile birçok zenginliklere sahip olduğunu vurgulayarak: “Önce bu değerlerimizi ortaya çıkaracağız. Ardından markalaşma gelecek. Tabi bütün bunları yaparken, Üniversitemizle, sanayicilerimizle, STK'larımızla koordineli bir şekilde çalışacağız. İşte ondan sonra markalaşma yolunda ilerlemiş olan kentimiz bir çekim merkezi haline gelecek. Markalaşmanın getirdiği ekonomik zenginlikle de kentimiz hızlı ve sağlıklı bir yapılanmayla sadece Türkiye'de değil, Dünyada örnek bir kent olacak” dedi. 

Yerel yönetimler iktidar partisinden olursa daha çok hizmet alırız düşüncesinin yanlış olduğunun altını çizen Akgemci: “İnsanımız artık bu düşünceden vazgeçmeli. Yerel yönetimler, iktidar partisinden olursa daha çok hizmet alırız diye bir şey yok. Her şeyden önce yönetimi işin ehline verirseniz hizmet alırsınız. İşi bilmeyen kişiye en iyi işletmeyi verseniz iflas ettirir. Diğer bir husus ise; biz artık büyükşehir olduk. Büyükşehir yasası belli, bütçesi belli. Büyükşehrin bütçesi tüm Kahramanmaraş sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın ödediği gelir vergisinin % 6'sı ile oluşuyor. Dolayısı ile buna kimse müdahale edemez. Bu bütçeyi yönetmek önemli olan. Buda işi bilen kişiler tarafından en iyi şekilde yönetilir. Yoksa heba olur gider” dedi. 

Kentin bir noktada sıkışıp kaldığına değinen Akgemci; “Öncelikle yapacağımız yatırımlarla, kentimizi bir çarşı merkezinden kurtaracağız. Şehrin her tarafı değer kazanacak ve sosyal hayatı canlandıracak. Kentimizin en büyük sorunlarından biride özellikle şehir içi ulaşım olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun içinde eylem planımız hazır. Şehir içi yolların altyapısını yeniden gözden geçirdik ve ulaşım ağlarının modern kent ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden yapılandıracağız. Çevre yolları ağlarınındı şehir içi yollarla uyumlu bir şekilde genişletilmişini planladık” dedi. 

Büyükşehir olmanın avantajlarından en iyi şekilde faydalanmak için yerel yönetimlerde uzman kişilerin görev alması gerektiğini yineleyerek: “Biz bu kentin geleceğini inşaa etmek için, her vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak adına, ölümünden doğumuna kadar neye ihtiyacı varsa o hizmeti sunmaya talibiz” dedi. 

Akgemci;  “Ben halkıma güveniyorum. Yapamayacağım hiçbir işin de sözünü vermem. Ben hizmet sözü veriyorum. Çünkü benim maka ihtiyacım yok, tek hayalim, tak gayem memleketim insanına hizmet edebilmek” dedi.