Haber46'yı ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ve Yönetim Kurulu Üyesi Alper Karslıoğlu gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP İl ve İlçe teşkilatları olarak seçime hazır olduklarını ve Kahramanmaraş Büyükşehir ve ilçelerinde MHP'nin çok iddialı olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar "seçimler Ak Partinin cebindeymiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Kasıtlı olarak oluşturulmaya çalışılan bu algı kesinlikle yanlıştır. Ben iddia ediyorum, MHP Dulkadiroğlu ilçesinde kesinlikle seçimleri kazanacaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

Dulkadiroğlu'nda şu anda Selçuk Kurtsatar ve Mustafa Elibol'un aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu ve adaylarını açıklamak için Ak Parti'nin adaylarını açıklamalarını beklediklerini söyleyen Akpınar "başka arkadaşlarımız da aday adaylığı başvurusunda bulunacaklar. Ak Partinin adayını açıklamasının ardından biz de adayımızı açıklayacağız." dedi.

Dulkadiroğlu'na bağlı mahalleleri sokak sokak gezdiklerini ve sorunları yerinde gördüklerini söyleyen Akpınar şöyle devam etti.

"Dulkadiroğlu İlçesindeki tüm mahallelerde belediye hizmetleri ile ilgili sorunlar var. Hizmet alamamışlar. Dulkadiroğlu Mahallesi'nde kendi kaldırımını yapan vatandaş var. Altyapı sorunu had safhada. Doğalgaz bağlantısı olmayan pek çok mahalle var. Yağmurlarda altyapı olmadığı için taşmalar oluyor. Trafik lambaları olmayan kavşaklar var. Sokak başlarında çöp konteynerları yok. Pek çok mahallemizde köy havası var, vatandaş evinin önüne koyduğu tenekelere atıyor çöplerini. Fabrika atıklarının aktığı dere geçen mahallemiz var. Yolu toprak olan mahallerimiz, okulu olmayan mahallelerimiz var. Biz seçildikten sonra Dulkadiroğlu'nda 5 bin vatandaşımızla bire bir görüşme yaptık. Vatandaş çok tepkili. Ak Parti'ye kesinlikle oy vermeyeceğiz diyorlar. Biz şuna da fazlasıyla inanıyoruz. Dulkadiroğlu'nda seçim Ak Parti için çantada keklik değildir. Ben iddia ediyorum. Biz Dulkadiroğlu'nda seçimi alacağız."

MHP Dulkadiroğlu İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi Makina Mühendisi Alper Karslıoğlu'da "Ak Parti'nin bu seçimlerde Kahramanmaraş'ta büyük bir hezimet yaşayacağını ve MHP'nin başta kendi bölgeleri olan Dulkadiroğlu olmak üzere pek çok belediyeyi alacağını" söyledi. Karslıoğlu "Kahramanmaraş 10 yıldır Belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamadı. Kahramanmaraş gerçek belediyeciliği MHP zamanında görecektir" dedi.