Geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP’den Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Emin Altunel, MHP’den 25. Dönem milletvekili aday adaylığını açıkladı.

MHP İl Başkanlığı’ndan basın açıklaması yapan Altunel, AK Parti’nin 13 yıllık iktidarından ülkenin içte ve dışarıda izlemiş olduğu tutarsız politikalar sonucunda büyük bir dar boğaza girdiğini ileri sürdü. Altunel, bu sürede esnaf, çiftçi ve memurun borç batağına saplandığını ifade ederek, “Emeklimiz ve işçimiz ise biçare bir şekilde 6 ayda bir verilmekte olan kur- enflasyon farklarıyla avutuluyor. Yaşlımız ve engellilerimiz ise sosyal yardımlaşma fonundan aldıkları yardımlardan alıkonulmakla tehdit edilmektedir.” dedi.

AK Parti hükümetinin, eşbaşkanlık sevdasıyla Ortadoğu’yu kan gölü haline getirdiğini iddia eden Altunel şunları söyledi: “Bin yıllık kardeşliğin tesçillendiği Çanakkale ruhuna, açılım-saçılım politikaları ile gölge düşürülmekte, milletimizin birlik ve beraberliği dinamitlenmek istenmektedir. Dış politikada ‘sıfır sorun’ sloganıyla yola çıkan AKP hükümeti, eşbaşkanlık sevdasıyla Ortadoğu’yu kan gölü haline getirmiş, ülkemizin tüm komşuları hasmane bir pozisyona düşürmüştür. Kısacası 13 yıllık AKP iktidarı süresince Cumhuriyet’in 90 yıllık kazanımları yandaşa peşkeş çekilmiş, askerlere ve polise duyduğu sevgi hain politikalarla nefrete dönüştürülmüştür.”

‘BAKARA- MAKARA DİYEREK DİNİMİZLE ALAY ETTİLER’

Açıklamasında, AK Parti’nin yolsuzluklarına da değinen Altunel şöyle konuştu: “‘Hazreti Ömer’in adaleti’ diyip yola çıkanlar kurdu kuzuya teslim etmiş, Hazreti Osman’ın cömertliğini örnek gösterenler servetlerini ayakkabı kutularında teşhir etmiştir. Kendilerinin Osmanlı’nın devamı olduğunu savunanlar, ecdadın türbesini kapkaç taktiğiyle seyyar bir konuma getirmiştir. İşin en kötüsü ise her fırsatta dinden diyanetten dem vuran güruh, ne yazık ki ‘Bakara – makara’ diyerek dinimizle alay etmiş, mukaddesatımızı hafife almıştır.”

‘HALKIN FERYADINI MECLİS'TE DİLE GETİRMEK İSTİYORUM’

Son genel seçimlerde Konya’nın iktidar partisine 11 vekil gönderdiğini hatırlatan Altunel sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Halkımız, vekalet verdiği kişilerden hak ettiği hizmeti alamadığı gibi kadim bir başkent olan şehrimiz, hizmet konusunda hayal kırıklığına uğramıştır. Bu minvalde halkımızın sorunlarına çare bulmak, halkın feryadını Meclis'te dile getirerek dertlere tercüman olmak, şehrimizi sosyal, kültürel ve ekonomik alanda en iyi temsil edebilmek adına Hakk'ın rızasını, halkımızın öngörüsünü kazanmak adına 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayıyım.”

‘CAMİAMIZ UYANMALI’

MHP camiası içerisinde birlik ve beraberliğe de değinen Altunel son olarak şunları söyledi: “Ben özellikle kendi camiamızın, bu seçimlerde en başta uyanması gereken camia olduğunu söylüyorum. Biz önce uyanırsak, birleşirsek, diri olursak önümüzde ne AKP iktidarı ne de başka bir iktidar kalır. Ülkücüler bu toplumun kılıcıdır. Bu kılıcın artık kınından çıkma zamanı gelmiştir. Ben de kendi adıma madden ve manen bu davaya inanıyorum. Biz ülkücüler seferle mükellefiz, zafer Allah’tandır.”