Zonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanları ortak açıklama yaparak, kontenjan milletvekili aday sırasının Ereğli ve Alaplılı adaya verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP, 7 Mart'ta yapılan ön eğilim yoklamasında 1, 3, 4 ve 5. sıra adayları belirlenmiş, 2. sıra adayının ise genel merkez tarafından kontenjan adayı olarak belirleneceği ifade edilmişti. Partinin Ereğli ilçe başkanı Hayrettin Kartal ve Alaplı ilçe başkanı Hüseyin Tosun ortak açıklama yaparak 2. sıra kontenjan adayının Ereğli ve Alaplı'ya verilmesini istediler.

Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Genel Merkezi’nin kontenjan olarak ayırdığı 2. sıranın Ereğli ve Alaplılı bir adaya verilmesini istediklerini söyledi. Kartal "İkinci sıra hariç, 1, 3, 4 ve 5. sıralar eğilim yoklamasında belirlenmiştir. Parti üyelerimizin özgür iradesi ile belirlenen bu sıralamaya saygılıyız. Bu konuda takdir genel merkezimizindir. Ancak Zonguldak’ın en büyük ilçesi Ereğli’den, Zonguldak’ın en büyük bölgesi Ereğli ve Alaplı’dan hiçbir aday adayı bu sıralamada yer alamamıştır. Tüm Zonguldak kamuoyunun kabul ettiği ve coğrafi olarak üçlü sacayaklarından birini oluşturan Ereğli ve Alaplı bölgesinden bir aday adayının yer almadığı bir sıralama topal kalacaktır. İkinci sıra Kdz. Ereğli ve Alaplı bölgesinindir. Herkesin buna saygı göstermesi gerekir. Bunun dışındaki çaba ve gayretler gerçekleri göz ardı etmektir. CHP’yi sıkıntıya sürükleyebilecek tutum ve davranışlardan herkesin kaçınması gerekir. 2002, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde Kdz. Ereğli ve Alaplı bölgemiz sürekli 3. ve 5. sıralarda yer almıştır. İl ve tüm ilçe teşkilatlarımızın bizim bu haklı talebimize anlayışla ve sağduyuyla yaklaşması partimizin başarı düzeyini yükseltecektir. CHP’nin hedefi Zonguldak’ta birinci, Türkiye’de iktidar olmaktır. Biz Ereğli ve Alaplı ile örgütleri, belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri olarak, Ereğli ve Alaplı’da CHP’ye gönül vermiş üyeler olarak iki komşu ilçe olarak birlikte hareket ederek dayanışma içerisinde olacağımızı ilan ediyoruz." dedi.

CHP Alaplı İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Tosun da iki ilçenin uzun zamandır temsil edilemediğini ve bu nedenle de ikinci sıranın verilmesini istediklerini ifade etti.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, basın mensuplarının sorularını cevaplarken, sıralamanın aynı şekilde kalması ve genel merkezin kontenjan hakkını kullanmaması yönünde bir takım çalışmalar yapıldığı bilgilerinin kendilerine ulaştığını ve bu konuya önlem almak için bu açıklamayı yaptıklarını ifade etti.