Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, hafta sonunda gerçekleştirilen önseçimin yüzde 56 katılımla sorunsuz bir şekilde tamamlandığını bildirdi. Önseçime giren tüm aday adaylarının sergiledikleri sevgi, saygı ve hoşgörüyle önseçimin birincisi olduğunu belirten Bulut, ilk sıraya bir kadının seçilmesinin ise önemli ve anlamlı olduğunu kaydetti.

AK Parti’nin Adana’da sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla ve yöneticileriyle gerçekleştirdiği temayül yoklamasının yasalara aykırı olduğunun altını çizen Bulut, “Sivil toplum kuruluşları siyasi faaliyet gösteremez. AKP İl Başkanı Fikret Yeni, bir avukat olmasına rağmen, STK başkanlarına gönderdiği cep telefonu mesajında yasaları hiçe sayıyor. AKP, iktidar olmanın verdiği sarhoşlukla STK’lara aba altından sopa gösterip baskı yapıyor. Tüm STK’lara sesleniyorum; AKP’den korkmayın.” dedi.

ADAYLARINI ÖNSEÇİMLE BELİRLEYEN TEK PARTİ CHP
CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, cumartesi günü gerçekleştirilen önseçimde yarışan aday adaylarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında önseçimin CHP’ye yakışan bir olgunlukta sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti. Önseçimin yıllardır süregelen bir özlem olduğunu dile getiren Bulut, aday adaylarını önseçimle belirleyen tek partinin CHP olduğunu kaydetti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da önseçime gireceğini anımsatan Bulut, hafta sonunda Adana’da şölen havasında ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilen önseçimde 57 aday adayının gece-gündüz demeden Adana’nın dört biryanında çalışıp, hem maddi hem de manevi açıdan büyük emekler verdiğine dikkati çekti.

İLK SIRAYA BİR KADININ SEÇİLMESİ ÖNEMLİ VE ANLAMLI
CHP’nin 55 ilde adaylarını önseçimle belirlediğini ve İstanbul, İzmir gibi bazı illerde ilk sıralarda kadın adayların gösterileceğini anımsatan Bulut,” Adana’da partililerimizin oylarıyla ilk sıraya bir kadın adayı seçmeleri oldukça anlamlı ve önemlidir. Adanalılar kadınlara verdiği önemi önseçimde göstermiştir” şeklinde konuştu.