Doğan, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıda, 5. Olağan İl Kongresi'nin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek'in katılımıyla haftasonu yapılacağını bildirdi.
Kongreye teşkilatlar olarak iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirten Doğan, "Çok şükür ilçe kongrelerimizi birlik içinde ve ortak akıl kültürümüze uygun bir şekilde bitirdik. Şimdi sırada il kongremiz var. Bu kongremizin de partimize yakışır biçimde güzellikler içinde geçeceğine inanıyorum. Kahramanmaraş'a yakışır bir il kongresi geçireceğimize inanıyorum" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde AK Parti İl Başkanı olarak atandığını hatırlatan Doğan, atanmasının ardından 30 Mart yerel seçimler gibi önemli bir süreci atlattıklarını söyledi.

Yerel seçimde partilerden çok şahısların öne çıktığı ve çeşitli dengelerin oluştuğu bir seçim yaşandığını dile getiren Doğan, "Yıllarca bağrımızda büyüttüğümüz, beslediğimiz hatta çocuklarımızın harçlıklarını bile bağışladığımız paralel ihanet şebekesiyle, çeteyle karşı karşıya kaldık. Yerel seçimlerde ne CHP ile ne de MHP ile yarıştık biz paralel yapıyla mücadele ettik" dedi.

Doğan, haziran ayında yapılacak genel seçimin Türkiye'nin dönüm noktası olacağını belirtti.

Türkiye'nin üzerine oynanan oyunları bozmak için ve geleceğe daha aydınlık bakmak için seçimleri bir fırsat olduğunu dile getiren Doğan, şunları kaydetti: "2023 ve 2071 hedefine ulaşmak için demokratik sivil bir anayasa yapmamız gerekiyor. Bu anayasayı maalesef mevcut milletvekili sayımızla yapamadık. Yeni anayasayı yapabilmemiz için AK Parti'nin 340'ın üzerinde milletvekili sayısına ihtiyacımız var. Bunun için genel seçimler ülkemiz ve AK Parti için ayrı bir önem arz ediyor."

AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı Başkanı Şeref Kırbıyık ise AK Parti Kahramanmaraş, 5. Olağan İl Kongresi'nin "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Hamit Bülent Eken ile vatandaşlar katıldı.