Ak Parti Kahramanmaraş il binasına kalabalık konvoy eşliğinde gelen Kıraç, salonda büyük bir tezahüratla alkışlarla karşılandı. 
Dr. Aşkın Kıraç AK Parti il binasında aday adaylığını açıklamadan önce kürsüde bir konuşma yaptı. Konuşmasına başlamadan önce bu gün benim Doğum günüm. “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kuruculuğunu, önderliğini yaptığı AK Parti çatısı altında iki mutluluğu bir arada yaşamak, gerçekten yeniden doğmak gibidir. Bugüne kadar Devlet Memurluğunda sürdürmüş olduğum milletime hizmeti, bundan sonra milletvekili olarak; ülkemde ve memleketimde sürdürmeyi düşünüyorum” dedi. 
Kıraç, Bugün beni yalnız bırakmayarak gelen ama desteklerinin bu görüntüden oldukça fazla olduğunu bildiğim sevgili hemşerilerim; Ülkemizin ve memleketimizin geleceğini belirleyen bir seçime doğru sizlerle birlikte yola çıkmış bulunmaktayım.
 
Kıraç, sözlerine şöyle başladı: “Dünya Yıldızı, Ülkemin Saklı Cenneti Memleketime, AK Partinin temel çalışma prensibi olan halkıma hizmet kar olarak, gönülden ve yürekten hizmet etmek için bu kutsal yola çıkmış bulunmaktayım. 3,5 yıl kadar da Kahramanmaraş Ziraat Bankasında Ziraat Mühendisi olarak görev aldım. Bugüne kadar yapmış olduğum, görev esnasında şehrin hemen hemen tüm köylerine gidip hizmet etmeyi Mevla nasip eyledi. Bu yolun çok zahmetli ve zor olduğunun bilincimdeyim. Ama hizmette esas olan zora talip olabilmektir. 
Özellikle son yıllarda ülkemiz çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Bu sıkıntıların üstesinden gelmek Mecliste Kahramanmaraşlıların sesini, isteklerini duyurmanın yanı sıra ülkenin geleceğinin kaderinde söz sahibi olmak için buradayım. Hepinizin bildiği gibi ‘Tek taşla duvar örülmez.’ Yapacağımız hizmetlerde siz değerli hemşerilerimin desteği ile öreceğimiz duvarlar, inşallah Kahramanmaraş’ımızı Türkiye’nin ve Dünya’nın parlayan güneşi yapacaktır. Bu amacı gerçekleştirirken çok önemsediğim ‘Kahramanmaraş’ımızı seviyorum. Misyon ve Vizyonuna Katkıda Bulunuyorum’ Projesi Milletvekili seçilmem durumun da öncelikle hayata geçirilecektir. Bu projede tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz görev alacaklar ve takibini de kendileri yapacaklardır. Projenin uygulama aşamasında karşılaşılan zorluklar ile buna çözüm yolları oluşturulmasında, milletvekilliği Makamı çok aktif rol oynayacaktır. Böylelikle; Kahramanmaraş’ın tüm sorunlarından halkımız haberdar olup, gerek fikri, gerek maddi ve gerekse manevi destekleriyle sorunların üzerinden hep birlikte gelinecektir.”

“AMACIMIZ GÜZEL ŞEHRİMİZİ MARKA ŞEHİR YAPMAKTIR”
Dr. Aşkın Kıraç, konuşmalarına şu sözlerle devam etti: “ Kahramanmaraş’ımızın; doğal güzellikleri ve kaynakları, tarihi zenginlikleri, geniş tarımsal alanları, sanayi yatırımları ve imkânları, coğrafi konumu, çeşitli iklimsel özellikleri ile Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olup; Kahramanlık unvanına da sahip Dünyadaki tek şehirdir. Hedefimiz böyle güzel bir şehri Marka bir şehir yapmaktır. Uluslararası arenada adı geçen yurtiçi ve yurtdışı turizm sektörünün ilgi odağı haline getirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alacaktır. Bu konuda yapılacak yatırımların teşvik edilmesinde her türlü kaynağın aktarılması için Sivil toplum Kuruluşları ile yakın çalışmalar yapılarak, yurt dışı ve yurt içi kaynaklı özellikle hibe kaynakları da kullanılarak Entegre kalkınma projelerinin ilimizde yaygın olarak uygulanması sağlanacaktır. Toplumsal duyarlılığa azami önem verilecektir. Gençlere yönelik ‘Beni Hedefime Götür’ Projesi ve toplumun her kesimini kapsayan ‘Sesimi Duyuruyorum’ Projesi ile Kahramanmaraş halkının fikir ve görüşlerine öncelikle önem verilecektir. Böylelikle; Ülkenin kaderine etki edebilecek fikirler ve görüşler Meclise taşınarak tüm Türkiye halkının duyması sağlanacak, Kahramanmaraş'ımızda ki potansiyel cevher insanlar ortaya çıkartılarak bu potansiyel enerjinin kinetik enerjiye dönüşmesi sağlanacaktır. Halkımızın sorunlarının çözümünde Kahramanmaraş Merkez öncelikli olmak üzere Milletvekilime Sorunlarımı Ulaştırıyorum bürosu oluşturulacaktır. Bu büro ve daha sonrasındaki bürolar aktif olarak özellikle gönüllülük esaslı görev yapacak halkın sorunları en kısa sürede yerelde çözüme kavuşturulacaktır.”

“KADINLARIMIZI GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİK EDECEĞİZ”
Kıraç, çiftçilerimizin ve kadınlarımızın sorunlarına önem verdiklerinin de altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Son yıllarda önemi giderek artan sağlıklı beslenmeye yönelik organik tarım vb. uygulamaların İlimiz bazında yaygınlaştırılması için çiftçilerimizle seferberlik başlatılıp, kadınlarımızın girişimciliği teşvik edilerek, desteklerden azami oranda faydalanmaları için öncelikli olarak bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Akabinde de uygulamaya yönelik çalışmalar başlatılacaktır. Yenilenebilir Enerji kaynaklarının başında yer alan güneş enerjisi, rüzgâr enerjisinin kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalara hız verilecek potansiyel alanlar belirlenerek kamu ve özel sektör destekli projelerin hayata geçirilmesi için azami gayret gösterilecektir. Elektrik yerine su gücüyle çalışan pompaların tarımsal alanlarda kullanımının yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Disiplinli bir çalışma ve otokontrol denetimi ile yürütülecek bu çalışmalarla mutlu, özgüveni yüksek, üretken bir toplum oluşturularak, em patik yaklaşımla sorunların çözümü çalışmalarımızın temelini oluşturacaktır.  Bu işlemler imece usulüyle sevgi ve saygının maksimum düzeyde gösterilmesi ile yürütülecektir.”
Kıraç, konuşmasını şöyle tamamladı: Mikro kredilerin yaygın kullanımı sağlanacaktır. Özellikle meşhur Kahramanmaraş kadın el işletmeciliği ve sanatlarının yapımı mikro kredilerle desteklenecek, turizm potansiyelinin de arttırılmasıyla bu ürünlerinde pazarlanma imkânları arttırılacaktır. Teyzelerimin, amcalarımın ve diğer büyüklerimin kızı, akranlarımın arkadaşı, benden küçüklerin ablaları olarak kolayca ulaşabildikleri, dertlerine derman bir milletvekili olmak için desteklerinizi bekliyor. Ve AK parti Kahramanmaraş milletvekili aday adaylığı başvurumu gerçekleştiriyorum.”